livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Gott slut o gott nytt

Publicerad 2015-12-31 10:53:24 i Allmänt,

Detta var min morgonvy när jag sprang, man ser ljuset långt där borta, det är väl en liknelse man kan göra med dagen, ut ur mörkret och in i ljuset. Jag tycker att 2015 har varit ett helt ok år, hälsan har blivit bättre och min familj har mått bra. Det är det allra viktigaste för mej. Men det finns ändå saker som kan bli bättre för mina nära o kära nästa år och jag önskar att det blir så. Skorna, ja dom blev bra o springa i, nu invigde jag dom när det var nästan ljust ute och jag mötte bara en granne. Det är skillnad verkligen, och foten gjorde mindre ont. Kvällen lär bli lugn, pojkarna skall bort på ungdomars vis och maken har jouren så vi resten är hemma. Sa faktiskt det till en vän häromdagen som alltid har nyårsparty, jag kan bli lite avundsjuk på dom, som orkar. Vi har några nyår varit borta men det är lugnt och när klockan är slagen så åker vi hem. Aldrig något nattsuddande. Jag orkar inte sånt, inte på flera år. Även om jag är piggare och hänger med till tolvslaget numera vilket jag är glad för så är det inte partylivet. En gång om året hade det faktiskt varit skoj o ha det. Men, jag är som sagt nöjd att jag är piggare över lag. Jag får väl ge mej ut o springa i morgon bitti, och känna att det orkar jag för det orkar inte dom som nattsuddat! Igår hände en sak som jag blev så glad över! Vi var inte hemma och så ringde en granne hem och pratade med Alice. Han undrade om det var ok för våra hundar att dom skjuter raketer. Att han tänkte på dom , att han frågade det gjorde mej jätteglad! Kissy blev ju skrämd som valp, hon gillar absolut inte smällare, vi har tränat henne så hon ligger på platsliggning och går budföring med skott på tävling, men just raketer som hon blev skrämd av gillar hon inte, men det är inte värre än att grannarna skjuter och hon går o lägger sej lite undan. Dreamer sitter däremot och tittar på alla fyrverkerier genom glas altandörren. Alice svarade att för hästarnas del är det ingen fara och Kissy klarar normalt smällande. Det är så många som bara kör sitt race, smäller högt o lågt och inte bryr sej, därför bliv man glad över en grannes tanke på våra djur. Ha nu ett gott slut och ett gott nytt ljust år! // Tina

En eftermiddag på stan

Publicerad 2015-12-30 19:16:49 i Allmänt,

Efter en kanontrevlig förmiddag hos Lena, där bullarna faktiskt gick hem och ponnyn och dottern var nöjda o glada så styrde vi kosan mot Sisjön. Trodde kanske att vi inte skulle vara ensamma, men så hysteriskt med folk! Trodde i min enfald att folk var lite fattiga efter julen, men här var verkligen fullt med folk. Vi skulle till XXL för att titta på skor, joggingskor eftersom jag har lite ont i trampdynan på foten, liksom yttertrampdynan. Jag vet att man får vad man betalar för, alltid, men i somras köpte jag ett par joggingskor på Öland, som var relativt billiga, och ja dämpade. Men det sista när det blivit mycket asfalt, då har jag fått ont. Jag inser, att skorna som var lite billigare är skulden. Vi tittade runt en del, och fann två par, ett par rosa, var väl dyra men ok, 1100 kr. Sen ett par blå/orange, så fula som kostade nästan 1500 kr. För mycket för mej, jag springer ju inte så mycket och Alice behöver säkert något till stallet/hästen för dom pengarna istället... Nja sa jag till killen som jobbade där, får nog fundera lite och satte på mej mina Palladium som var stenhårda, helt stenhårda!! Ja sa han, det kostar att jobba i skobutik, man vill aldrig ha vanliga skor igen! Mm sa jag, tror dej. Jag velade lite och bad att få återkomma.. Gick runt ett tag där och sen bestämde jag mej, jag får springa kl 06 på morgonen, jag köper dom fula men dock dyra skorna. Dom var outstanding att ha på sej, helt underbara faktiskt. Känns som jag svävar på moln. Så, jag fick bekänna färg, mitt ordspråk tyvärr: man får vad man betalar för. Känns lite jobbigt i dessa lediga dagar att behöva gå upp så tidigt för att dölja dom fula/dyra skorna.
// Tina

En kall men härlig dag!

Publicerad 2015-12-29 19:53:33 i Allmänt,

Idag åkte vi och tränade, mellandagsträning hos Lena. Frisky fick åka med idag, hon var glad över att få hoppa igen, vi har ju tagit det lite lugnt, men nu var hon nästan lite överglad, släpp mej så jag får hoppa nästan hon skrek till Alice stackarn som försökte efter bästa förmåga korta och länga galopp språng, efter instruktionerna. Men när värsta spralligheten lagt sej så gick det riktigt bra. Det är ju kul att hästen är glad och vill hoppa men Alice är lite för noggrann för att bara låta henne göra det, hon vill följa Lenas regler, där med basta. Vi hade skojat lite om fika så bästa Cathis hade bakat en fantastiskt god morotskaka, hon som säger att hon inte kan baka... Jag lovade att baka bullar ikväll, skickade maken att köpa jäst, smör och mjölk. Själv gav jag mej ut på en ny väg, joggintur när vi kom hem, Alice gav sej ut med kompisarna till Lygnern så jag kände att jag sprang efter och se hur det var i kylan. Jag hittade dom inte men fick sprungit 6,8 km, vilket jag var jätteglad över! Hundarna med! Hon imponerar på mej lilla dottern, hem med frusna tår efter träningen, in o ta lite te o macka o ut igen på 1,5 timmes tur. Det är intresse det! Så , nu i kväll skulle jag baka då, barnen o maken är o tittar på Starwars på bio, inte riktigt min grej... Då sätter vi degen då ja, inget vetemjöl!! Vad göra? Jag orkar bara inte att åka ner till Tempo o handla. Det är dock ändå 7 km en väg. Nej, jag tog glutenfritt mjöl, receptet från glutenfria kokboken. Lite annat pyssel i men hade allt hemma. Kalljäsa skulle det också i två timmar, då hann jag med att klippa andra ponnyn också. Så nu är dom klara, hoppas dom är goda! Vi får väl höra expertpanelen i morgon.
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela