livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Skaver

Publicerad 2016-04-27 08:28:36 i Allmänt,

Idag blir ingen träning för min del, jag sprang igår morse och 6,4 km, och frös verkligen hela dagen sen! Det var isigt i luften och på kvällen började det skava riktigt i halsen.
Försökte bota det med morötter och vitlöksdipp somnade tidigt men idag är jag hängig med skavet kvar i halsen.
Det är så kallt idag också, gjorde stallet i morse och det blåste på från öster, rätt på vår gård. Det har fördelar med att ha fin utsikt men då önskar jag att jag bodde på en borggård, inramad av höga murar!
Torgvantar och kofta är det som gäller idag även inomhus!
// Tina

Vi blev inringda på kort varsel

Publicerad 2016-04-26 08:54:43 i Allmänt,

igår på en träning för Anna Emanuelsson.
Dottern var väldigt krasslig i Söndags och faktiskt hemma från skolan och det är emot alla våra principer, går man inte i skolan ja då gör man inte det kuliga heller. Men inte en regel utan undantag, förkylning går att rida med och sämre att smitta sina kompisar i skolan.
Nu tänker nog många vad är viktigast, tja, igår gjorde vi undantaget.
Träningen var på anläggningen som Rigmor Arvidsson och hennes man Mariano har i Stråvalla.
Alice var självklart nervös, hon är så trygg i Lena och tränar aldrig för någon annan. Stoppen som kommit har ju tagit ner hennes självförtroende lite.
Anna det var en riktigt trevlig träff. En helt vanlig person, byggde banan och släpade hinder planerade och dirigerade. Tog barnen i hand, hälsade och frågade lite om varje person.
Frisky gick som värsta dressyrponnyn och flyttade i öppna o slutna, tuggade och frustade. Så fint hon går sa Anna, och på barns vis säger Alice stolt att hon tävlade i dressyr i Lördags och minsann kom 2:a! Anna tyckte det var bra och att hon var duktig.
Väl till hoppningen, där var nog Alice lite spänd i början, lite tvekande i starten men fick nog upp känslan. Ett enda stopp och sen flöt det över förväntan. Hon diskuterade med Anna och försökte lyssna in vad hon tyckte. Inga konstigheter, precis det Lena säger sa Alice efteråt.
Mamma, jag vill inte hoppa så högt, vill hitta känslan sa hon till mej, absolut sa jag, hitta känslan, behöver inte alls höja upp. Då stod det en annan mamma på läktaren som utbrast: Vilken klok dotter du har!
Jo, hon är klok, den lilla..
Mamma and satt på läktaren och fikade och kända att det var skönt att slippa lägga sej i.
Två ponnier i transporten hem var nöjda, stallkamraten var också nöjd med utflykten.  Vi tänkte lite utanför boxen, provade något annat. Dom har också en tränare dom är nöjda med, men lite nytt är alltid lite kul.
Tror nog att gul ponny tänkte lite så: det är bäst jag gör bra ifrån mej, annars får jag väl bli en dressyrponny, och jag vill hoppa!!
// Tina
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela