livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

En lång helg känns det som

Publicerad 2017-08-27 18:32:55 i Allmänt,

Vi börjar med Fredagen, jag körde Alice till skolan en timme senare och passade på att springa bland folk o fä, eller utnyttja gamla marker. Bra med ett löpspår i Fjärås! Båda hundarna var med och det regnade men var så varmt, vet inte om det var svett eller regn som rann mest! Emil hämtade Emil och Alice i skolan så dom red direkt efter skolan, vi hade nämligen en stor plan för kvällen. Vi drog in till Heden maken, dottern och jag. Andades lite EM, strosade i EM byn och tittade på uppträden.
En riktigt go ardennerumpa!! En fin fjording som kördes bla på tipp bräda och har man inte kört häst så vet man verkligen inte hur svårt det var! Även en Frieser i min smak, pyntade i rosa.
Vi tog och åt på Lasse på Heden, som inte är Lasse längre... Men mätta blev vi för Em maten var inget att hurra för. Hem och lägga oss, tidig morgon på Lördag. Vi skulle till Hermanstorp och träna, träna på fälttävlan. Så himla bra, Anna tar barnen så jättebra och dottern var glad.
Självförtroende gör jättemycket och Frisky gillar denna träning!
Fina språng blev det verkligen!
Papporna är även dom engagerade även om dom inte ser så pigga ut...
När vi åkte hemåt så frågade dottern om vi inte kunde rida i skogen när vi kommer hem, en lyx att ha två kvar kan jag känna. Måste bara springa först. Sagt och gjort. Turen med hunden denna gång. Gött och ha det gjort. Sen begav vi oss ut och jag red Rally denna gången!
Han är väldigt pigg och glad kan jag tala om. Men vilken ponny! När vi galopperade i Hjorthallsbacken blev jag lyrisk, vilken galopp! Så vägvinnande och lätt. Traven är det lite sämre med, eller snarare ser jag lite hovar runt omkring mej, lite passgång och taktande... Det behöver stärkas kan jag tala om men har ju blivit fantastiskt mycket bättre! Största problemet är att han aldrig innan har plockat svamp, vet inte men kan bara ana. Denna tiden på året så rider vi alltid med påse, och minsta hästens ryttare får hoppa av. Dottern var manad denna gången och det var svårt för Rally att inse!
Men Frisky tyckte också att det var lite konstigt i början, så han lär sej säkert.
Mamma och Rally = Mally eller Mallis! Jag var så trött på kvällen, jag kunde verkligen inte hålla mej vaken, trots ett helt nytt avsnitt av Morden och jag precis tappat fyllningen till min påbörjade rotfyllning! Tidig morgon igen, maken muttrade lite vad jag tänkt med... allt för dotterns bästa svarade jag. Vi skulle till Frillesås och åkte lite tidigare för Alice ville titta på sin kompis Cornelia. Vi hade anmält till en Lc. Jag var inte speciellt nervös, dotterns mål att hitta flytet och våga lita på ponnyn, det blev jättebra denna gång.
Hon gasade inte ens till omhoppningen så det blev ingen rosett, första utanför placering.
Men hon tog det med ro, andra kom och sa men vilken otur att hamna precis utanför , nej jag är jättenöjd svarade hon glad ändå. Men önskan att få hoppa LB var stor och jag tummade på mitt löfte, att inte gå upp för tidigt. Men dom fick vila och lite mat o vatten till pilot och ponny. Känslan när vi tog ut var så jättebra, pigg och glad. Svår jätte knixig bana, inte någon lokal nivå muttrades det om bland ponny föräldrar, men jag tycker att det var rolig. Frisky var på fin, hoppade på framridningen som en dröm, framme för skänkeln och jag kände yes, detta blir så bra. Men ena b-ponnyn kraschade, gick omkull och lilla ryttaren flög som en projektil och landade på huvudet. Såg riktigt otäckt ut. Det blev ett avbrott på 45 minuter i väntan på ambulans och då tappade några sugen och åkte hem, jag frågade Alice hur hon ville göra men känslan hade ju varit så bra innan. Alla blir berörda och ponnierna hade lite svårt att komma igång. Men hon gick in och det såg lite matt ut.
Rev tvåan och jag såg att det var lite segt. Men dottern fixade upp det bra men emot kombinationen drev hon lite mycket och då blev det stopp. Påt igen och då gick det som hejsan. Lite besviken var hon nog allt, men efter förutsättningarna så blev det faktiskt helt ok. Synd att dom inte fick hoppa timmen tidigare för då hade rundan sett helt annorlunda ut men det var en jätteskillnad på ponnyn sen vi jagade runt i Lb, nu var det under kontroll och piloten har utvecklats massor. Vi rullade hemåt, körde en omväg och såg hur fint det är i Frillesås/Åsa på landet. Jag begav mej ut med båda hundarna och Alice red dom andra två hemma. Så har vi det en helg i Augusti.... Sen har vi inte missat EM och guld Peder, finns bara ett ord: Imponerad. // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela