livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Gott slut och gott nytt

Publicerad 2017-12-31 11:09:51 i Allmänt,

Japp, i år igen är det den rubriken. Jag sitter här i dunklet, vid köksbordet och äter en väldigt sen frukost. Maken är på sista dagen på året jakt, tog stallet innan han stack så jag fick sovmorgon. Eller sova lite, vaknade i natt och var vaken 4 timmar! Vet inte riktigt varför faktiskt, klart att oron för min älskade hund hela tiden skaver i bakhuvudet. Men även oro, vi skall gå bort i kväll som vi brukar till Agne med familj. Alltid jättetrevligt, lagom mycket folk, goa och glada. Men rädslan finna alltid är, att inte orka, att huvudvärken slår till igen av full kraft. Att inte räcka till. Nyår är alla uppe till 00 och mina dagar slutar ofta vid 21 tiden... Har tagit lite ledigt den 2:a för att kunna hämta hem orken innan hektisk vecka startar. Har ialla fall sprungit nu 5 km mest på mjuk grusväg och det kändes bra. Lite fram o tillbaka fick det bli men bättre det och lite lagom mjukt underlag. Ser alla nyårshälsningar på fb, vackra kort på mycket vackra ting som hundar, hästar och barnbarn, vissa längtar efter att byta år andra är helt nöjda med året. Jag är nöjd, min familj mår bra och bättre än förra året där inkluderar jag mej själv. Jag önskar för nästa år att mina nära och kära mår bra och är glada. Detta året har jag gjort stora saker i min värld. Bytt jobb vilket är stort. Har även varit på ytterligare en intervju då jag blev lite head huntad. Tackade nej och vill prova mina vingar i min nya förvaltning. Varit på Irland som varit min dröm i många år, där vi köpte även Rally. Det kanske inte låter så stort i andras ögon men i min värld så är det stort. Nästa år fyller jag 50 år, har absolut ingen ångest över att bli lite äldre men vill vara kvar här med mina nära och kära i livet. Vi får hoppas och tro att det blir ett bra 2018.
I ponnyvärlden simmar jag förhoppningsvis vidare och ser fram emot mycket kul. // Tina

På stan

Publicerad 2017-12-30 14:02:09 i Allmänt,

Tänk, vi är aldrig ute på stan ensamma. Idag var alla där, när vi var på tu man hand. Kostade på oss en fika, maken och jag. Lite byte av julklappar bara inget allvarligt.

//Tina 

Osynlig

Publicerad 2017-12-29 09:19:21 i Allmänt,

Ni kanske tycker jag är lite osynlig, det har sina rutiga och randiga skäl. Huvudvärken som jag haft i över månaden släpper inte, igår blev jag till o med nerbäddad på kvällen. Har analyserat detta och tror att det är för mycket timmar på jobbet, har liksom passat på att jobba lite extra nu när inte träningar och tävlingar är igång. Har man inte full hjärnkapacitet så visar detta sej på detta viset. Tyvärr... Nåväl, lite vila kanske bättrar på det hela. Semester en hel dag igår, tillbringades på en smutsigt vis. Fy vad det är lerig och smutsigt ute nu!
Detta jobbet gillar jag ju, men det blir liksom aldrig riktigt rent....
Fick en tur på en mycket glad och pigg gul ponny, hon är taggad till tusen och matte var lite otränad på hästryggen kan man säga... Nyfiken på grannen som badade i ett inte så rent vatten heller.... Är lite orolig för min gamla hund. Hon har matvägrat några dagar, mår illa och har ingen matlust när det gäller sin mat, men köttbullar och korv går gärna ner. Hon var ju lite orolig när Johan höll på med strömmen till Alice rum, det är något fel så det löser jordfelsbrytaren så fort han söker ut felet. Hon har väldigt ont av detta så jag tror hon har fått liksom magkatarr. Kalk och fil älskar hon men maten, bara nej. Blir hon inte bättre så får vi åka till veterinären nästa vecka, hon är trots allt 11 ½ år och mitt allt i hundvärlden. Hon tog ju liksom över vaktandet av mej när jag är mörkrädd efter Gemmy, så att hon skall försvinna orkar jag inte tänka på. Hon viker aldrig från min sida och är som en skugga efter mej. Maken säger till mej, ta inte ut sorgen i förväg, men jag tror att min huvudvärk sitter lite i tanken om henne också... Nu jobba lite, sen springa en sväng för att försöka släppa på spänningarna, försöka få in lite positivitet i livet. Se ljuset, för nu är det ljusare på dagarna, har ni märkt?!
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela