livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Lugnet lägger sej, snart...

Publicerad 2017-12-02 17:06:30 i Allmänt,

En Lördags morgon i December..
Lite vitt på träden på morgonrundan, var tidigt ute idag. En båt ute och fiskar i arla morgonstund...
När jag kom till Lygnern ser jag morgonsolen svagt rosa från sydost.
Den riktigt kämpar sej upp. En skön promenad, lungorna och kroppen harmonerar inte riktigt i förkylningens grepp. Kommer hem och kontrasterna lyser stort!
Några överlevande sommarblommor i blomlådorna, har inte hjärta att slänga dom. Dom sliter och kämpar! Får nog täcka dom med granris. Samtidigt i stallet är det full aktivitet. Jul pyssel på hög nivå, Alice och Emil skall till ridskolan och hoppa tomtehopp, en kär tradition.
Julgransprynader i håret... mycket skall en ponny i Fagared vara med om...
Ljusslinga i håret, mamma mia!
Luva och öron.
Men vi blev fina! Emil vann pris för bäst klädda privatryttare! Diamond är ju inte lätt men två felfria rundor fick han ihop och Emil var stolt över sina rosetter, 40 och 50 cm hoppade dom. Lite segt i början men när Diamond väl kom igång så red Emil jättebra och bestämt!
Alice hoppade på Frisky 80 och 90 cm.
Dom var högt över och bra flyt.
Även där två felfria rundor och flytet var Alice nog mest glad över! Väl hemma igen kände jag mej bättre och tog en tur med hundarna på joggen. Lite tungt i bröstet men funkade ändå ok. Alice och Julia gav sej ut på nästa ponnier, i mörkret. Så underbart att dom är ihärdiga trots det tråkiga vädret. Nu är det några veckors hoppvila och halv vila för Frisky. Hon vill ju inte vila helt så hon skall ridas lite då och då. Skönt att göra det denna trista årstid. På Torsdag får den lille åka med istället och hoppa hos Lena, julhinder även där! // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela