livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Blommor och hästar!

Publicerad 2017-07-27 16:33:00 i Allmänt,

Nu börjar semestern på allvar, i två veckor har maken jobbat och jag har hjälpt en vän med lite trädgårdsarbete, så jag har också varit fullt upptagen. Eftersom makens jour krockade med Öland, blev det inte underbara ön i år, vi känner oss lite halva faktiskt allihopa men det är så fint hemma nu och bor så underbart att vi kommer över det rätt så lätt. Bjuder på lite bilder från min trädgård.
Att naturen är så vacker, starka färger och ljuvliga dofter! Jag skall i ett annat inlägg skriva vad jag tycker om små barn på förstora hästar, är ju inte så förtjust i just det men i veckan fick Alice tillfälle att rida med Malin på en väldigt välriden häst som går medelsvår dressyr och har även hoppat i yngre dagar. Hon blev jätteglad men var lite tveksam till att hoppa då hon vet vad mamma tycker... Klart om du skall prova är det perfekta hästen att prova på sa jag. Sagt och gjort, dom red ut en sväng och sen var hoppningen i full gång. Inte så högt och väl planerade vägar och se, det gick jättebra! Rätt häst och en rätt så hyfsad pilot, ja då blir det jättebra!
Xena är en fin häst och Alice log lyckligt. Sen satt hon och provade bakdelsvändningar och galoppombyten och provade sej fram på denna välutbildade häst. Ett kul test och alla ritter är en erfarenhet rikare. Vi tog en sväng till Kärret och hoppade clear round med dom gamle. 90 cm med Diamond, det är på gränsen att Alice är för lång nu och hon sa själv att några högre klasser kanske det inte blir mera på honom, dom har nått sitt mål och skall ha kul sista tiden ihop. Frisky protesterar ju rätt väl om Alice kräver lite av henne, då kan hon tjura ihop och gå emot, det är den knuten som behöver lösas men en sådär runda på 90 cm men en klart godkänd på 1 meter fick vi till. Inte helt nöjd rullade vi hemåt, men jag peppade dottern och försökte se det som var bra och när hon berättade för pappa som var på jouren, kändes det nog rätt bra. Lite hjälp på framridningen fick vi av dressyr Annelie och det hjälper till säkert att höra från icke mamma. Hon kan förklara på ett helt annat vis och behöver inte lägga några känslor emellan. I dag fick vi ett infall och åkte till Varberg/Grimeton och hoppade på Kickis fina gräsbana. Malin med Axlon var med och vi fick en skön förmiddag. Vi hade med oss Rally och vilken ponny han är! Han tittar och undersöker, men hoppar allt utan tvekan. Fina fina killen och dottern bara log och sa hur mycket hon älskar honom. Inga hinder var konstiga, bank, gravar och vatten. Schackpjäser och regnbågar!
Stora vattnet var inga bekymmer alls!
Det var semestertrafik på E6:an och massor av lastbilar men han står som ett ljus i transporten. Väl hemma åt vi gemensam lunch med maken och sa nu är det SEMESTER! Visst sa dottern och gick ner till paddocken och ett finslipspass av dressyr, nu jobbar vi på detta att vara fram för skänkeln!! // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela