livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Regn

Publicerad 2017-05-31 10:41:25 i Allmänt,

Det har regnat hela natten, fullkomligt öst ner. Dottern var lite orolig för Rally att han frös så hon var uppe innan tuppen och la på honom ett täcke vilket han uppskattade. Jag gick också upp då och tog hundarna på en runda, inte mera än 4 km innan jag inhandlat nya skor, fy så blöta vi blev. Men det var inte kallt eller så blåsigt så det funkade. Det är tur jag har min underbara fön till hundarna, för dom blev hyfsat torra efteråt. Igår när jag var ute och gick träffade jag ett äldre par som bor i trakten, dom pekade på hundarna och sa: Vem är det som alltid springer först? Jo det är den yngsta som är 9 år svarade jag, den med vitt på.... Det är ju så, Dreamer leder hela tiden och Kissy springer gärna ett halvt steg bakom. Jag har lagt undan Runkeepern just nu, springer rundorna jag vet hur långa dom är. Mindre stress faktiskt. Skall uppdatera RK och använda den om ett tag och nya skor, då ökar vi tempot och längde igen!
Ibland behöver även en vallhund lite stöttning i livet.... // Tina

En känsla

Publicerad 2017-05-30 08:24:56 i Allmänt,

När jag kom hem igår nästan kväll hann det o bli, låg det ett brev till mej från Landstinget Halland. Jag var ju på Mammografi för en vecka sedan.. Jag är alltid spänd på att få detta brevet, för 4 år sen så fick jag kallelse till Halmstad för dom hade upptäckt en förändring. Då kom allt över mej, min mamma som dog i Cancer, mycket av den sjukdomen i släkten, skall jag dö nu var frågan jag hade och när dom då upptäckte att det "bara" var en vattencysta, ja då brast allt, av tacksamhet.. Så nu när brevet kom så kom den känslan över mej igen, tacksamhet att få vara här med mina nära o kära. Tårarna trillade och makens famn var som en enda stor trygg omslutning. Jag hade innan dess varit nere hos tandläkaren och lagat två tänder, 5 st bedövningar fick jag och kände mej hela kvällen som jag vore svullen som en pumpa! Ändå är jag tacksam att vi har den sjukvården som vi har. Sonen fick rycka in och hjälpa dottern i ridningen av Rally, eller hjälpa o hjälpa.... Ha lite koll i paddocken när hon rider... Hon klarar sej själv rätt bra men mamma vill inte släppa kollen än.. Hon red över lite bommar på marken och sonens kommentar när han kom upp, du mamma, den ponnyn, han kan verkligen hoppa. Vilka härliga språng han har! Då var det bara bommar på marken... Tack Oscar, det var ju det jag såg där borta på Irland, vilken fin ponny det var bakom tovigheten och musklerna som saknades. Vi tar det som sagt väldigt lugnt och har denna sommaren som lära känna ponnyn tiden! Denna vackra blomma stod vid min bil i morse, fångad i ett huj på väg till jobbet!
// Tina

Tillbaka i verkligheten igen

Publicerad 2017-05-29 09:03:00 i Allmänt,

Och den är ju inte så tokig på nåt vis. I går morse hade vi bestämt att vi går upp tidigt och rider Rally innan vi skulle iväg på eftermiddagen, nu var det hela så att västen och sadeln låg hemma hos Malin, så vi gick en tur till sjön och badade hundarna i stället. Jag reflekterar ofta hur vackert vi bor, nu gjorde Alice detsamma!
Det mulnade helt plötsligt på hastigt och regnet kom lite som en befrielse. Efterlängtat faktiskt.
Att sitta på farstubron och se o höra sommar regnet strila, det är en underbar känsla! Jag fick en fantastiskt morsdag blomma, jag älskar ju lila!
En jordgubbsampel pryder även sin plats från sonen! Vi åt lunch och begav oss till Malin för vidare transport in till Göteborg. Lite lätta rysningar får jag allt av stora stan men se, mitt i stan vid Clarebergs ridklubb låt några ängar som byggt lite fälttävlanshinder!
Jag älskar dessa gamla skyltar! Det vittnar om att landet och det gamla inte är så långt borta. Mitt inne bland hyreshus och nybyggda villor! Det var en trevlig träning och det gick så jättebra! Malin är ju enormt duktig på sin fina häst!
Vi skall ju båda läs Alice o Malin tävla till helgen i fälttävlan! Frisky tyckte att det var toppenkul och fick utlåtandet av tränaren: en typisk Connemara från Irland!
Piloten red bra och hade en bra känsla. Pigg men hanterbar tyckte nog jag, och emellan hoppen helt lugn o avslappnad.
Dom fick avsluta med banken, Alice bara älskar att hoppa bank, som vi upptäckte och tränade ett år i Dagstorp.
Vi rullade hemåt och var nöjda och glada allihopa. Vi körde hem Frisky och jag hämtade min bil hos Malin som sadlade nästa häst och Emil fixade i ordning Diamond. Sen red dom hemåt och möttes av Alice och Rally på vägen. Mycket häst hela dagen med andra ord. En mysmiddag i mors anda hanns med på kvällen innan vi däckade lite sent på kvällen, inga problem att somna med andra ord! // Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela