livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Oj oj oj

Publicerad 2017-09-04 11:30:00 i Allmänt,

Det är väl ett bra ord att sammafatta helgen med. I Lördags hade vi kaffekalas för sonen och släkten. Kakmoster med morbror kunde tyvärr inte komma men en Augusta kaka var ju ändå på sin plats! Efter det så åkte Alice och Emil till ridskolan för att måla hinder inför vår hemma tävling till helgen. Jag och faktiskt hela resten av familjen höll på i trädgården! En underbar eftermiddag och jag njöt i fulla drag. Sen var det tvättning av ponnier och packning inför Söndagens bravader. Alice har sin grej, Frisky skall knoppas, hon har fått för sej att ponnyn känner sej fin och glänser lite och gärna för mej. Det går så snabbt och den obligatoriska enda manringen pryder sin plats!
Vi rullade inte jättetidigt på morgonen utan jag hann med hundarna på en härlig morgonpromenad och när jag kom hem så kvittrade dottern: jag fick väcka pappa, han skulle väckt mej men han var så trött. Tur att hon studsar upp när det är tävling! Lagklass div 2. Lagandan är viktig och därför har jag alltid propsat lite på att barnen skall tävla i lag, denna sport är ju lite ensamsport annars. Vi valde att ta med prinsen till detta och sen hoppa två efterklasser med den gula. Vi var dom enda som inte hoppade förklass så vi såg D ponnierna och det såg ju bra ut lagmässigt. Alice och prinsen var först ut. Han var käck, och var nolla. Dottern lös som en sol, sin älskade vän hade hon med sej som så många gånger förr. Det blev en del väntan, för att se om dom andra var felfria och om det blev omhoppning.
Föräldrar häng medans ryttarna var och hejjade på varandra. Det blev omhoppning, Alice försökte dela med sej till vännerna hennes erfarenheter från tidigare lag och hur man rider, vänd snabbt och gasa inte för mycket.
Diamond var pigg, precis som han kände på sej att nu gäller det! Gamla kloka ponnyn och vända är dom jättebra på dom två ihop!
Hoppa hindret färdigt och vänd!
Dom var nolla och en jättebra tid! Laget slutade på 4 fel i omhoppningen och dom kom 5:a av 17 lag!
Då var vi rätt trötta i värmen och den underbara solen!
Tanken var från början att om dom bara ridit en grund skulle Diamond också få hoppa en efterklass men Alice sa själv, han har varit så duktig att han får vila nu. Nöjd, jag är glad att hon kan vara nöjd och tänka på helheten, inte bara för dagen. Frisky sadlades på efter den långa lagklassen. Hon såg inte jätteladdad ut...
Men, skenet kan bedra! Hon var fint framme för skänkeln och glad. Alice sa att jag vågar nästan inte tro att hon är så här fin i båda klasserna. Men det var hon så det blev två dubbelnollor och vinst i både LC och LC+. Måste säga, hon är bra på att ladda om dottern och fokusera på rätt saker. Hålla planen och rida som hon lärt sej, våga lita på ponnyn och sätta in rätt hjälp när det behövs.
När vi sent om sider rullade hemåt från Styringe var vi rätt möra allihopa. Ponnierna fick gå ut i hagen och på nytt gräs. Dom var mera än nöjda att få sova ute! En sån dag minns man i hjärtat även som mamma and, när allt liksom funkar och släpper! En del intressanta upplevelser från andra barn och ponnyföräldrar men det gör jag en reflektion om en annan dag, nu njuter jag i sommarkvällen av dagens framgångar! // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela