livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Regnet det bara öser ner....

Publicerad 2017-09-10 19:59:46 i Allmänt,

Precis så som i låten, det öste verkligen ner! Har nog aldrig genom dessa år startat en tävlingsdag på detta vis, att man nästan inte kan åka i normal fart på motorvägen!
Fälttävlan i Hermanstorp, ösregn och regnskurar hela dagen var det lovat. Jag kände väl så där men deras terrängbana är uppe på en ås med mycket sand så det kändes ändå ok. När vi parkerade sa vakten: Nu slutade det regna när ni kom! Så var det faktiskt. Enligt SMHI skulle det inte vara så, men en enda skur under framridningen till Dressyren var allt som kom faktiskt. Tala om tur som en tok! Vi började med att gå banan, Alice fick vara uppsutten och jag cyklade, det var slitsamt i denna sörjan!
Men vid hindren var det fint och torrt. Vackra dekorationer även här!
Mamma för dagen utrustad med hatt!
Dottern har tränat en hel del dressyr, behöver ha lite mera där men höjde sej 5% sedan förra gången och hon var nöjd, även Frisky har börjat förstå hur man skall uppföra sej innanför vita staket!
När vi gick hoppbanan är det hinder över allt!
Alla klasser går ju samtidigt! Nylagt underlag, EM underlaget så det skulle vara riktigt fint, men såg allt annat än proffsigt ut....
Jag broddade snabbt som sjutton av, inget skulle suga extra fast här inte! Har dom väl börjat få upp farten skall inte det bromsa ialla fall! Men banan höll som på ett EM! Jättebra felfri runda. Nu var det väntan, tyvärr så föll två av vännerna bort under hoppmomentet och då får man inte starta terrängen, vilket Alice var lite ledsenför sina kompisars skull.
Pappa var med och tittade på dressyren och hoppningen sen for han till sina barnbarn på barnkalas. Tävlingen låg ju liksom på vägen så han hann med båda delarna. Vi åt och drack, utfodrade och rastade Frisky och tittade på en hel del ekipage. Otroligt fin stämning, man pratar med varandra och folk är glada och nöjda även om inte allt stämt. Om vi tycker vi hade långt var det inte något emot vad en tjej från Danmark hade, nu kom hon trea och etta i sin svåra klass och dom skulle med båten hem, till Bornholm!! Tala om intresse! Nåväl, Alice och Frisky kom fint iväg, fick ett stopp på ett hinder som egentligen inte var så svårt, lite stort och brett men det var mycket säkerhet, bilar och folk med paraplyer och då tvekade gul ponny, hon har helt enkelt inte den rutinen och var nog lite trött när dagen närmade sej slut. Sen gick det som tåget och piloten var nog lite missnöjd när dom gick i mål, men när hon pratat med pappa och senare med Malin i telefonen, ja då kvittrade hon och var nog rätt nöjd. Många var uteslutna i terrängen i hennes klass och sen en del i hoppmomentet så hon insåg nog att det var rätt bra ändå. Mamma and var jättenöjd. Lite läskigt att vara ensam vuxen och ansvarig under just terrängen.. Men som sagt, det gick ju toppenbra. Ovaggad, kan man säga mamma somnade ifrån Morden.... Tur Svt play finns! Klockan ringde 05:50 igen, upp och springa, en skön morgon men vilken dimma!
Var så trött att jag knappt minns att jag sprang, men jag o hundarna fick en härlig tur. Sen ner till klubben, vår hemma hopptävling och vi var först på plats. Malin tog Diamond och barnen ner, Emils debut på tävlingsbanan. Jag satt i domartornet med min goda vän från förr, Grosse Marie. Vi träffades i början av 90 talet, hon hade Grosser Sweizer sennen hund och jag Berner. Vi åkte land och rike runt på utställningar ihop och då jobbade hon som ridlärare på Kärret, nu möttes vi igen hon som domare och jag som bisittare och skötte datorn. Vi hade så trevligt och pratade mycket gamla minnen. Hoppas vi gör det igen! Diamond var inte så pigg idag, så Emil fick samma resa som Alice haft, typ trav med lite tur och kom till andra hindret. Men han var så glad och nöjd. Han hälsade fint och kunde banan. På framhoppningen så var Diamond jättepigg och fick fina språng. Inte sista gången vad jag förstod av hans önskan, detta älskar jag med sporten, att man ser det som blev bra och ser fram emot nästa gång. Det blir bra barn av sådan inställning! Alice hoppade också en klass, även hon fick jobba med den tunga ponnyn och ett ner blev resultatet. Alice var nöjd med sin kompis och klappade honom. Tävlingen gick toppenbra och alla hjälptes åt, även efteråt!
Maskiner är alltid kul för papporna.... Lite matlagning och som sagt SVT play fick avsluta min rätt långa Söndag. Nu väntar en ny arbetsvecka! // Tina

Kommentarer

Postat av: Amanda Jona [FOTOGRAF]

Publicerad 2017-09-11 06:55:01

Åh så fint hindret med solrosorna var! :)

Svar: Kul du tittade in med en kommentar!
livetsomtina.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela