livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Tur dom har varandra

Publicerad 2018-08-30 07:21:53 i Allmänt,

I går var en sk bråttomdag i vår vardag. Allt skall hinnas med, skola, jobb, träning och djur. Mitt i detta behövs lite påfyllning av energi, dvs mat.. Då är det tur att man är flera i familjen.
Storebror jobbade kväll, han checkade av ponnierna på fm, tog ut hundar osv. Lillebror jobbade fm, han tog eftermiddagen med hundarna samt lagade middag. Jag tränade på gymmet på lunchen och svishade hem snabbt från jobbet och hämtade dottern vid skolan. Väl hemma förberedde hon Rally för träningen innan hon gick in för att göra sina läxor. Det var matte och engelska för dagen, då är det tur att syskonen finns..
Emil hjälpte henne med matten, där är mamma ett ufo när det börjar handla om algebra, Emil kan detta och kan förklara jättebra! Tur dom har varandra mina små...
Träningen, tja vad skall man säga. En bra träning, kuliga träningsvänner men Rally, han blir helt perplex av bommar och dom övningarna. Han låser sej. Vi har varit rätt överens om att inte träna detta så mycket borta, men ingår det i träningen så måste han lära sej, sakta men säkert. Den enda negativa egenskapen hon honom vi har träffat på hittills, han blir blockerad och istadig när han inte förstår.
Lena riggade om lite och dom avslutade med hoppning, dock var han lite spänd. Vi fortsätter att rida bommar och sånt hemma, får bygga självförtroende och tillit i vår paddock. Det är precis som om han tror att dom skall hoppa upp och bita honom under magen bommarna. Alice är fantastisk som sitter kvar när han gör sina jämfotahopp över, som en kråka men igår sträckte hon sej i ryggen och var lite stel på kvällen.
Tur vi älskar honom så mycket , för han är så snäll och bussig.
Vi rullade hemåt i kvällningen och konstaterade att nu är hösten här på riktigt.
Ytterligare en dag i Tinas liv.
// Tina

Intresse

Publicerad 2018-08-28 09:26:09 i Allmänt,

Det måste jag ändå säga, dottern älskar sina ponnier och gör nästan allt för dom.
Idag har vi ett ärende efter skolan, dottern vet detta och planerar.
Vi har frivilligt studiestöd på morgonen, så då pluggar jag i kväll och rider en häst innan skolan istället mamma sa hon på Måndag kvällen.
Sagt o gjort, i ösregnet värmde hon upp runt fälten innan hon gjorde dressyren med Rally, dvs lära honom att gå i lugn trav, vila på steget och söka sej nedåt.
Jag kan bara be om att intresset håller i sej upp i åren!
Jag jobbar så jag kunde köra henne till skolan, då är man inte direkt uppsnofsad..
Hoppas inte polisen har koll just idag, när mamman kommer i foppa tofflor, mysbyxor och fleece jacka, samt borsten var borta i morse....

Förändringarnas vindar

Publicerad 2018-08-27 07:39:44 i Allmänt,

Efter ett år av mycket sorg och elände så tar nu en ny fas i livet sin form.
Vi har nya fina hundar som hjälper mej att se framåt och se ljuset som väntar.
Barnen går lite olika vägar i livet, vi hoppas att Oscar kommer in denna gången på den linjen som han önskar och Emil jobbar på ett år till.
Alice har ju vuxit ur bästa vännen och rider honom mest lite för skoj, hon satsar på sina större ponnier framåt och även grannens Enigma är med i planen.
Maken flyttar till Östkusten och jobbar där, många faktorer spelar in där och vi kom fram till att det var den bästa lösningen just nu.
Här står jag, känner mej ensam och vilsen i livet. Men jag försöker se framåt, mot ljuset som väntar när mörkret skingras..
Bloggen är inte så uppdaterad nu förtiden, men finns kvar. Blir kanske mera en tränings och ponny blogg i framtiden... Vi får se.
// Tina
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela