livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Ponnyhelg

Publicerad 2018-02-12 08:00:44 i Allmänt,

När vi landat i Lördags kväll sa Alice, ingen idé att ta av transporten, vi skall ju iväg i morgon också. Visst var det så, vi pratade lite om det när vi åt mys hela familjen framför ett rätt kasst Mello, vi åker väl om det inte är full storm och snö. Clear round på Kungsbacka, eller Kärret som vi kallar det. Rally fick följa med, han har inte varit iväg och hoppat något vidare sen i höstas, mycket mek inför mätningen med tunna skor utan broddhål osv. Men nu är han skodd och har brodd runt om, så nu kan även han hållas igång. Vi kom dit lite tidigt, mycket sjukdom även där så vi hjälpte till lite inne på banan innan vi lastade ut. Denna snälla individ. Nu har han lärt sej att man backar ur släpet, han ser sej omkring och noterar allt positivt. Helt lugnt vid sadling och skrittar snällt iväg med dottern på ryggen. Många vänder sej om efter honom och utbrister: vilka långa ben han har!! Speciellt dom som känner oss innan, sett Alice alltid på sina lurviga knubbiga ponnier, ser en stor skillnad. Planen vara att hoppa 80 och 90 cm. Funkar det inte så hoppar jag två 80 sa dottern, ingen brådska här, flytet måste finnas och han skall vara lydig.
Gissa om han tyckte det var kul! Förra gången tyckte han det var lite konstigt att stå i väntan gången, han stod helt lugnt nu och klev självsäkert in på banan. Alice är så stolt över honom, han är lite slingrig men höll galoppen hela vägen, inga långa travsteg som i början, när han inte riktigt orkade hela vägen. Hon är noga, rättar galoppen för det är lite svårt att landa utan korsgalopp i vänster varv.
Han tycker det är så kul, hoppar högt över, detta hinder ligger ändå på 90 cm, stilen är inte den bästa kanske men viljan finns helt klart. Det var en mycket nöjd ponny och dotter som klev ur manegen. Felfri 80 och en ner på 90. Vi rullade hemåt, då hade det börjat blåsa. Vi gjorde stallet tillsammans innan det var dags för lunchen. Jag gick en timme i skogen med Dreamer, vilodag från träningen. Lite öm i en benhinna så en promenad satt väl på sin plats. Alice red Diamond på fältet i blåsvädret! En lugn pysselkväll inomhus då det började totat blåsa och snöa! Hästarna fick komma in tidigt och blev nog lite nöjda med sitt hö istället. Låg och tittade på hästhoppning från Borås som blev väldigt spännande på slutet! // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela