livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

En hel helg i Mark...

Publicerad 2018-03-06 12:00:00 i Allmänt,

Det blev en hel helg spenderad på Marks ridklubb. Och det kan jag tala om, det finns sämre ställen att vara på! På Lördagen var Alice och jag med som groom åt Malin och Axlon. Fina hästen, som mest gått dressyr gjorde fina rundor och fick med en vit rosett hem. I andra klassen var det lite sämre flyt men tack vare att Malin kan rida och hästen är välskolad blev det felfritt!
En svart häst i vit snö är vackert! Lördagskvällen tillbringade jag inne, hade sprungit innan tävlingen och tur var väl det, så ont jag hade i hela mej. Trodde att det var influensan och gick o la mej, men se Söndag morgon fit for fight igen, så ett fibroskov pga snön som kom! Vi åkte tidigt på morgonen med Malin som chaffis med Rally. Eftersom transporten krånglar med dörren så funkade det inte med två ponnier i vår samt väldigt långa dagar med 4 klasser, så Malin är ju toppen och ställer upp! Denna Rally, vilken snäll ponny han är. Vi gick banan, lastade ut och Alice red upp till framridningen. Hel cool, ser sej omkring och tycker livet är rätt bra.
Han var fin på framhoppningen och kom in på banan, ser sej omkring och konstaterar att detta är ju rätt kul. Hindren är inga bekymmer, hoppar det mesta men en blomma på ett ställe och en siffra var lite mysko!
Ld en fin runda och Alice hade funderat lite på hur hon skulle rida och var överens med mamma, fina stadiga rundor, få Rally att tycka livet är toppen på banan. Dubbelnolla fick dom till! Lc, lika fin där, håller galoppen jättebra i svängarna och bara ett o annat travsteg så han är mycket starkare!
Samma upplägg här, lugnt o fint men det räckte till en 4:e placering och hans första ärevarv i Sverige!
Extra glad blir ju Alice när vännerna runt omkring berömmer henne för sin fina ponny och vilken utveckling hon gjort. Alice älskar ju Rally så hon är så stolt över honom. Familjen GGB var ju där, och fina chokladen fick jag av vännerna <3
Då är det inte kallt att vara en hel dag utomhus! Maken dök upp med Frisky och Malin rullade hemåt med Rally. Frisky var fin i första klassen men lite matt, vilket när hon kom ut resulterade i att hon drack en hel del.
Jag är noga med att vattna men hon behövde helt klart mera. Ett ner i omhoppningen i Lc+5 är godkänt! Det blev en del väntan och vi kom in i värmen. Maken som varit med på Vasaloppet på morgonen, genom tv´n har lätt för att koppla av...
Lb, Alice gick banan själv för det var inga B ponnier så det blev lite tight med tid. Väl vattnad Frisky var glad på framridningen och var helt på g på ett annat sätt. Inne på banan gjorde dom sitt jobb på bästa vis.
Lite nära på några hinder men annars jättefin runda, Alice försöker verkligen tänka på att hon är stilla i sin ridning och hålla ihop det. En funktionär fick nästan Frisky på tårna i omhoppningen! Men hon stod där Alice tänkt rida!
Klassvinst och glad ponny frustade när hon kom ut!
Vi rullade nöjda hemåt i skymningen, nu är det länge ljust ute! // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela