livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Från sol in i dimman

Publicerad 2019-02-18 08:28:13 i Allmänt,

Nu är det nästan vårväder! I Lördags morse var det jättefint väder och jag avvaktade tills värsta frosten lagt sej och gick ut med Blossom och tog en fin runda.
Utsikten över Lygnern känns ibland magisk!
Fina hunden som alltid är på topp! Sen förstår jag varför det är lite grumligt i ögonen på morgonen och tungt o andas när jag springer..
Efter denna härligt morgon gick Fjärås in i dimman och varade resten av helgen. Inte ens mina odlingar kändes som dom ville vara med. Dom nya plommontomaterna är lite sega... Men hästarna hade nog vårkänslor, till o med gamla Sweetie fick ett vår ryck!
Fina fina Sweetie, ohalt även efter vårrusningarna och det blir man glad över! Alice har ju mest ridit hela tiden på lovet och nu har hon även ridit med handponny, Diamond får ställa upp på allt galet för grannens shettis måste motioneras! I helgen satte hon helt enkelt upp Emma som ryttare på shettisen samtidigt som hon hade henne i repgrimman på släp. Det är ju så vi har ridit med henne och nu snart 14 år lär hon ut samma sak till lilla vännen som är lite rädd när det går fort. Igår var det perfekt underlag i paddocken och Enigma gick dressyr och Frisky och Rally fick hoppa. Det är lite så man lägger upp schemat när man tränar och bor som vi, efter väderlek och underlag.
Frisky älskar att få vara igång igen och det blev riktigt bra. Jämnt tempo och fina språng!
Sen var det snabb Rallys tur, ett nytt namn har han fått, Johan veterinären mindes inte riktigt vad han kallades så han frågade sist om Snabbis var med på tävlingen, så nu har Rally ett annat lämpligt namn.... Snabbis gjorde skäl för det namnet också men har landat fint i traven och kan göra det avslappnat.
Han tycker det är kul att vara igång igen och bjöd på många skratt.
Det blev riktigt fina rundor med båda ponnierna, inte så högt utan mera fokus på smidighet och rytm. Sen ett annat vårtecken är ju att man kan ta in hästarna sent, nu vid ca 19:30 tiden, då har dom fått lite hö ute som dom annars brukar få vid intaget, det är härligt att kunna ge dom så mycket ute tid. Även om dimman lägrade sej över Fagared. Ännu en helg till historien. // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela