livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Första träningen

Publicerad 2017-08-31 09:00:17 i Allmänt,

Japp, igår var det dags. Träningen för Lena. Vi har ju en uppfattning om hur Rally är och vet vår plan, men Lena har varit med länge i vårat liv och betytt så mycket för barnen, så det kändes lite viktigt att hon också var med på denna resan. Han är ju så ursnäll, åker släpet stillastående, har lite svårt att förstå att man skall backa ur släpet, han har nog bara åkt lastbil eller fronturlastat innan. Lite så man gör på Irland har jag förstått. Nåväl, ut i paddocken med tre andra. Han ser sej omkring, att det regnar stör honom inte alls. Han är så cool men ändå arbetsvillig. Dom började lite lågt, precis det han behöver träna på, rätt galoppsprång och rätt tempo, inte rusa.
För det inte skall bli rena rallyn med Rally har vi vid hoppning satt in ett baucherbett så Alice kan ha lite koll. Vi har beställt ett i gummi men tar vad vi har tills dess. Han hoppade och var glad.
Landade i lite korsgalopp men mycket bättre och renare än vad han gjort innan. Han tar i för kung och fosterland och över hoppar kan man ju säga!
På slutet "knäppte" han av lite, krullar ihop sej och då får Alice rida lite mera framåt. Alice hoppade inte mera än 80 cm, hon bad själv om att stanna på den höjden, följa planen. Efteråt så pratade vi lite med Lena och hon hade exakt samma uppfattning, stärka sej, träna lågt annars kommer det bara en massa rivningar, god inställning till hinder, en positiv och pigg ponny. Exakt så, Cathis och vår uppfattning också. Rätt kul faktiskt. Vi rullade hemåt i regnet, nöjda. Plockade upp maken som valde att springa hemåt för omväxling av område, rätt smart jag tror jag skall göra det någon gång också. I morse när regnet öste ner så gick jag och la mej igen, men sen ljusnade det och duggade bara, ja då släpade jag ut hundarna och fick en jättebra runda! Kände mej stark för första gången på länge! // Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela