livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Sugar cup

Publicerad 2018-04-23 16:14:00 i Allmänt,

Nu var det dags igen, ni som följt min blogg några år vet att vi innan har provat detta.
Det är en mini fälttävlan med terrängmomentet. Lära från början, prova på och lära både ponnier och piloter på rätt sätt, en bra fostrande skola tycker jag. Alla ryttare kan jag tycka skall prova detta. Det bygger både själförtroende och erfarenhet.
I år var det Rallys tur. När vi provred honom så gjordes det även på terrängbanan så vi visste hans inställning till sådan hinder = älskar detta!
Dag ett är det alltid träning och dag två uppridning. Vi hade fått väldigt bra tider, det var ju i Laholm 15 mil enkel väg. Denna gången var det lyxigt, Malin körde då Emil var med på Diamond också.
Vi börjar med att sätta på lite terrängskydd, som hålls uppe av en hel del eltejp.
Rally som har en förmåga att få sina ben åt alla håll o kanter samtidigt som hovarna snart skall få sej en skoning så passar dessa skydd väldigt bra. Balanserade Diamond klarar sej på sina vanliga benskydd.
Lärare för dagarna var "vår" fälttävlanstränare Anna, hon gjorde denna helgen till något väldigt bra och instruerade barnen på ett pedagogiskt och bra vis.
Rally är ju grön och behöver bara få lite tid att förstå vad det är han skall göra, då ställer han upp på det mesta. Som vanligt rider Alice lite väl fort, som hon har med sej från Frisky. Diamond rullar på i sitt tempo.
Detta var ju toppenkul tyckte Rally!
Kul o få vara med tyckte lille prinsen och Emil tyckte ju detta var toppen!
Dag två var det uppridning.
Lite ljusa ridbyxor dagen till ära!
Alice var först ut, det gick jättebra. Rally förstod vad han skulle göra men han inte uppfatta ett hinder, en stock så Alice la en volt och red på igen. Det var det där med att inte rida för fort...
Hon var jättenöjd och klappade om sin fina ponny.
Diamond var inte snabb och Emil fick jobba lite nu när gruppen inte låg före. Två stopp, ett för att fotografen stod lite nära hindret, då blir Diamond blyg och sen lite dåligt tempo på andra, men på hemvägen gick det som sjutton! Även Emil var nöjd med sin prins och fick även han bra omdöme. Anna sa att det är alla mammors dröm att ha en så stadig ponny, som aldrig gör nåt dumt. Sen kan vi ju tycka att lite mera energi inte skadar så barnen inte behöver slita ihjäl sej!
Efter alla var klara var det läran om visitera sin häst efter träning och tips och trix på kyla/värme och muskler.
Det var intressant även för mamman, utvecklingen har ju gått lite framåt sedan jag lärde mej detta på ridskolan i mitten av 1980 talet....
Alice blev allra gladast att både Lördag och Söndag få mycket beröm för sitt skänkel läge, att detta påpekades lite extra, det har aldrig hänt förut, nu äntligen gav träning och åter träning resultat!
En helg och 60 mil senare var vi alla nöjda och glada.
// Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela