livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Tänk vad en sport kan ena

Publicerad 2018-04-01 17:54:39 i Allmänt,

Vi pratade om detta idag jag och dottern. Megan är 7 år och från Holland, kan hjälpligt med Engelska, Emma är också 7 år och gått i en Engelskspråkig förskola så hon kan Engelska nästan lika bra som Svenska. Alice kan Engelska men är osäker på uttal och hitta rätt ord, men dom håller dialogen igång och allt behöver inte sägas hela tiden.
På Långfredagen åkte vi till "vår" ridskola där det var Clear round. Meningen var att Rally skulle ut och träna, vilket han gjorde med bravur men det hamnade lite i skymundan faktiskt. För med kom också två ponnier som skötte sitt uppdrag helt excellent. Vi har rutinerade Diamond som har lärt så många barn det allra första inom sporten, han är nervig men vet när han skall vara lugn. Megan rider hemma i Holland på ridskola sedan i November= nybörjare. Hon fastnade för Diamond i Julas när dom var här så dom fick hänga med på en 30 cm runda med Alice som ledare. Utklädningen stod dom små barnen för, för är det Påskhopp så är det!
Emma fick med sin Shettis Akleja som inte är så utbildad men väldigt bussig. 95 cm över havet.
Även här fick Alice springa med. Mammor och pappor enade inför detta stora för barnen.
Alla hjälptes åt och det blev en riktigt fin stund.
Som tur var så fick dom var sin rosett och Susann ridläraren tilldömde båda bästa utklädningen!
I ett vimmel av folk var vi där, och det satte säkert fina spår i allas hjärtan.
Det är stort för Megan som bara rider i manege, att få rida i sådan här miljö. Stort och väldigt nyttigt.
På Påskafton så red Megan och Alice barbacka på Diamond ner till sjön för att plocka ris till Påskbuketten. Tänk, att rida barbacka med sin idol som Alice blivit för henne, känna den varma hästen under sej och solen skiner från en blå himmel. Det är lycka, dom pratade och tjattrade mest hela tiden på Engelska, Svenska och Flamländska.
Dom fick lösa problemen som uppstod under färden, med den gemensamma nämnaren ponnyn i centrum. Megan trampade ner i sumpen med foten vid sjön, Alice hade svårt att komma upp vid sjön på Diamond då Megan redan satt där, hon klättrade helt sonika upp i ett träd och fick lite hjälp på vägen.
Ponnyn förenar, spräcker alla barriärer av blyghet och tveksamhet.
Gissa om barnet som åker till Holland är lycklig, fått rida hur mycket som helst, släppa ut sin vän i hagen på morgonen och mocka och pyssla hela dagen.
Vi är tacksamma att vi kan göra detta för även andras barn. Tänk vad vår lille ponny har en viktig roll, han helt enkelt är en professor!
// Tina
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela