livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Lite ledigt

Publicerad 2018-02-15 09:22:00 i Allmänt,

Det är alltid skönt att vara lite ledig med barnen när dom har lov. Det har jag alltid försökt att vara och göra lite annat än dom vanliga rutinerna. Alice mötte upp mej på lunchen i stan och vi startade ledigheten med lite gymmande. Alice har länge velat träna med mej men åldern har sagt stopp men från o med i år får hon göra det för Friskis. Ett annat bra initiativ var att alla skolungdomar tränade gratis lov veckan, jättebra verkligen, det var rätt många ungdomar faktiskt där!
Det blev både styrka och löpband! Sen en snabbis till Maxi för handla mat, det är mycket trevligare att göra när man är två! Onsdag, alla hjärtans dag. Tävling i Kungsbacka, mitt i veckan på sportlovet, har nästan blivit tradition. Jag var lätt trött när klockan ringde, maken hade jobbat natt, sonen började kl 05 så det kändes som om ytterdörren hade gått konstant hela natten! Men på med löpskorna och hunden med i mörkret. Det gick rätt bra faktiskt, lite lättare att springa ute än på löpbandet. Skönt att ha det gjort, då är jag liksom lugn i magen hela dagen. Extra kul var att GGB Rally gänget var med idag, just när Rally skulle göra sin första start i Sverige. Idag var det Prinsens tur och Rallys. Diamond var glad när han plockades ut och Rally stod snällt kvar i transporten, det är ju lite sådant man får prova när allt är nytt, hur det funkar att ha kvar en när man tar ut den andre. Diamond vet ju precis hur allt funkar, han hade en tidig start. Nolla i grunden och sen vet Alice, hon kan inte rida på tid, hon måste bara svänga så fort det bara är möjligt!
Foto: Robert Garcia, superfotografen! Hörde lite andra mammor runt omkring, den tösen, hon kan svänga och rida hon! Så illa tvungen tänkte jag, om hon skall få med sej någon rosett hem! Och det blev det 3:a i Lc!
Han var väl mest intresserad av moroten när han kom ut men dottern är så stolt över sin prins! Sen var det Rallys tur!
Helt lugn i ögonen, ser sej omkring och kliver iväg på sina långa ben, självsäkert och nyfiken. Vad händer här idag då?? Ida red i samma klass på Jacob så dom red fram ihop. Dom har ju hängt ihop från B-ponny tiden och nu växt i den större modellen. Även Saga från B ponny tiden satt på sin D ponny. Jag bad Alice att ta det lite lugnt, ge honom en bra runda, jo det ville hon också. Han är så mycket finare än när han kom, håller nästan galoppen hela tiden och hoppar med liv o lust! Bästa Robban fotade jättefina kort även på Rally, men han får vara snabb, finns inte lika mycket tid att hinna med som med Diamond!
Planken med olika mönster är inga bekymmer!
Grinden kan ju kanske bitas så bäst och lyfta på tassarna!
Här svänger dom lite väl bra i omhoppningen, Alice ville satsa lite... Så dom rev nästa hinder men annars en jättefin runda! Tror dottern ville visa lite i omhoppningen att han är snabb och visst var han, men som sagt bommarna skall ligga kvar också. En jättenöjd ponny och framförallt pilot kom ut från banan! Rally såg sej omkring och såg ut att tänka: detta var ju kul! In med honom och upp och fika lite. Sen var det ut med prinsen igen. Lb denna gången. Alice och Ida gick banan och pappan och jag fick ut Diamond i god tid. Alice tyckte han var ännu piggare nu på framhoppningen. Lb grunden gick jättebra, inte i ett hinder. Sen vet dottern, skall hon ha någon chans, så får hon vända ännu tightare, och då blev det lite väl tight, inte ens Diamond kan hoppa i det läget...
Kloka lille ponnyn sa: nähä du, lite bättre väg skall du ge mej om jag skall ställa upp. Resten gick galant och dottern tog helt på sej detta och klappade om sin prins! Pappan och jag lastade in ponnierna och åkte hem med dom. Dom var rätt nöjda att få komma ut i hagen och Frisky kände sej väldigt ensam!! Hon är ju den som brukar få åka med! Stallet gjordes i ett huj och jag åkte tillbaka med jobbdatorn på axeln. Sen jobbade jag medans Alice tittade på La ponnierna. Vi fick en mysig kväll där. När vi landade hemma så kom vi hem till ett nystädat hem, middag på bordet och hela familjen satt samlade! Det kallar jag alla hjärtans dag! Kunde lugnt krypa ner i sängen och hann inte många minuter in i deckaren innan jag somnade gott.
Väldigt nöjd med debuten för Rallymannen! // Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela