livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Dagstorp 2018

Publicerad 2018-07-02 13:04:08 i Allmänt,

Det är ju så, ibland suger det verkligen att vara ponnymamma, på riktigt. Kallt o eländigt, resultaten visar sej inte det man har hoppats och man skall vara en hobby psykolog i sin roll som det stora stödet vid motgångarna.... Men ibland så är det bara helt underbart att få vara den där mamman som får vara med på framgångssagan!
Vi rullade mot Skåne i Onsdags eftermiddag efter otaligt packande och fixande. Kom allt med nu, tur att vi hade pick up modellen av bil! Min trotjänare fick dra husvagnen och vi var iväg.
Skåne bjöd på fint väder och vi fick verkligen perfekt plats, VIP platsen! Nära toaletter och dusch, alla andra husvagnar var placerade i skogen men inte vi!
Lilla korvi som vi kallar Divine fick också åka med, hon stortrivdes och vi hade nog kunnat ge bort henne många gånger om vi hade velat!
Från Holländsk kennelhund till Svensk campinghund!
Torsdagen inleddes med Lc förklass med Rally. Han var så jättefin, älskade stora gräsbanan och en ner blev resultatet. Han är ju rätt mycket spooky, tittar på mycket runt omkring men här tog han det helt coolt.
En lång väntan tänkte vi efter den klassen och satte oss för att äta, till min stora förvåning så visade det sej i startlistorna att Frisky skulle hoppa förklass även hon, trodde jag avbokat det när Alice blev sjuk för att spara på krafterna men icke sa nicke! Den noggranna planeringen som vi alltid har spolierades snabbt och det var bara att brodda på.
Det gick bra och dubbel nolla blev hon med bra tid.
En tredje placering och dottern var nöjd.
Lc rundans första kval stod på tur med Rally, även där ett ner men kanonfin runda och bra kontroll. Alice är så noggrann med honom och vill han skall få positiva upplevelser på banan.
Ett ner även här men alla var nöjda och glada ändå.
Frisky gjorde det hon skulle och en gul rosett till blev resultatet!
Kvällen tillbringades med Janne och Ossie, valpköpare och vänner sen många år. Fika och tjöta bort några timmar funkar alltid!
Korvi trivdes även som stall hund. Mååånga vänner fick hon verkligen!
Dag två. En klass var, Lc rundans andra kval och samma med Friskys Lb runda.
Nu hade vännerna i teamet Gustafsson, Garcia, Berndtsson anlänt tillsammans med våra Irländska vänner Mark, Marie och Dylan kommit. Alice var så glad att Robban kom för då blev det äntligen lite fason på bilderna och inte mammakorten...
Se så bra det gick idag, Rally fick felfria rundor och fick till en 4:e placering, högt över förväntan!
Fina fotot av Garcia foto!
Extra kul var ju att hela gänget var där och hejjade på henne.
Ett snöpligt stopp på första hindret för Frisky och lätt besviken dotter.
Kvällen blev härligt med grillning.
Hela gänget! Några bakom kameran bara. Korvi hittade att leka med Bonzo och det var en trött Korvi/Divine som somnade i Idas säng på kvällen. Kärlek åt båda håll!
Alice och Robban redigerar dagens bilder!
Dag tre var det bara Rallys tur att hoppa, jättefin runda men tyvärr föll sista bommen i grundomgången. Det var synd för det var en kanonrunda annars!
Ida vann med Lusen och tvåa med Jacob i sina klasser! Det var Sveland Cup. Glada tjejer red ut på kvällen, tillsammans med Sanna och dressyrIda gav dom sej upp på terrängbanan, underbart med barn som umgås över gränserna. Alice lärde dom allt hon kunde om terräng och instruerade så gott hon kunde. Här alla på banken!
Lite sugen på terräng blev allt kompisarna!
Mamma and gav sej ut på en löprunda.
Två gånger hann jag allt med under tävlingen! 5 km var gång.
Sista dagen ut så var det lååång väntan.
En korvi, skuggan av ponny och mamma.
Först ut på eftermiddagen var Ida med Jacob.
Dom vann hela alltet och är vidare till final!
Hon red så fint och bra. Nästan så det föll en tår från min kind....
Sist ut var det Alice tur. Lb med Derbykaraktär. Ut från banan, två stockar, en hinder in på banan, klurig kombination efter det, vatten och bank. Men så det gick, helt toppenbra. När Alice går till omhoppning kände jag , det här kan gå hela vägen....
När hon med bra fart kommer mot sista hindret brast jag, hejja dej Alice, du är bäst!! Det hörs tydligt på videon, och hon klippte till med segertiden, 1 sekund före tvåan!
Detta har varit moroten i många år, en derbyvinst, täcke och stooora rosetten!
Hon har en tredjeplacering innan och en andra men aldrig vinst.
Kramkalas från vänner och många glädjetårar hos mamma kan jag tala om. Jag är stolt över min unge, bäst när det gäller har jag sagt förr...
Vilken fantastisk helg, team GGB fick invigt sin nya husvagn, Irländarna tyckte det var underbart trots camping, alla nöjda och glada. Nu återstod den långa resan hem, men med en snabbdusch och fina rosetter i bilen gick det otroligt bra hemåt!
Som sagt, i detta läget är det inte jobbigt alls att vara ponnymamma!
// Tina
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela