livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Blåst och tävling

Publicerad 2018-09-24 07:36:32 i Allmänt,

Vilken blåshelg! I Fredags hade vi vänner hemma på middag och vi satt och pratade i godan ro när det blev mörkt hemma. Men sa jag, du är i branschen gå bort och slå på frånskiljaren vid Kjell och Annika så får vi ström igen, orkar inte svarade maken, men lommade bort och vips fick vi ström! Det var inte dåligt att frugan vet vad som skall göras sa den trygga värmlänningen på ledingscentralen när han slog på strömmen igen.
Lördag morgon skulle jag till gymmet, det blev så men lite rörigt, en montör blev allvarligt skadad i skogen hemma vid vårt strömavbrott, en stor gren i huvudet och helikopter till Salgrenska , vi alla är väl medvetna om riskerna men ändå blir man lite skärrad när det väl händer.
Söndag morgon, det blåser som sjutton så jag sprang tidigt när det just grydde och höll mej på vägen hemma och runt fälten, provade in nya skorna som inhandlades på Fredagen.
Vi lastade och åkte klockan 8 på morgonen. Denna gången var Enigma och Rally med. I full storm i Frillesås. Sofia, Annika och Emma ville se sin fina ponny in action så dom kom ner, och hon skötte sej nästan fint. Behövs fortfarande lite träning så en rivning i Ld+5 och tre i Lc. Det där med att ta en förhållning har ponnyn o Alice lite olika uppfattning om och hon blev lite stark.
Men med tanke på att hon ingenting har gjort i livet, full storm och allt vad tävling innebär så blev det en guldstjärna till henne. Alice är jätteduktig och noggrann så hon lär sej massor av att rida och tävla denna gröna ponny.
Rally, tja han var sten cool, tittade sej omkring i stormen och var allt annat än berörd. Tyckte han säckade lite när Alice hoppade upp men jag reflekterade inte så mycket just då. Pigg och glad på framhoppningen och  går in och gör en jättefin första runda.
Snabbt men ingen gas i omhoppningen, han vinner liksom ändå.
Glad o nöjd.
I nästa klass var han jättefin på framridningen, bockade lite men glad. Alice satte igång mot första hindret, men se, icke sa nicke.
Han vägrade totalt att röra sej, så istadig och ingen fattade nåt. Efter 4:e försöket kom hon äntligen över. Vi stod som fågelholkar, vad är detta!!?? Alice sa med en gång, nåt är fel, det stämmer inte. Han blir ju sån när något inte stämmer mamma.
Vi plockade av honom sadeln och jag kände på ryggen, oj vad han svankade. Så var det inte i morse sa Alice.
Vi tror att vi hittade lösningen, Lördagen bestod av stora klippdagen, Frisky och Rally klipptes och han är ju lite fullblod så han fick nog lite ömhet i musklerna och pälsen. Hittade inget annat fel på honom så nu blir det lite B-vitaminer och vila av ryggen. Även om han fick täcke på och värme i pausen så stelnade han till. Han är sån, visar tydligt när det inte stämmer.
Vi får vara glada över den fina rundan han gjorde innan.
Man skall lyssna på dom och Alice är duktig på att känna sina ponnier. Är väldigt glad över detta, det kommer hon långt på.
Cathis och Ida var även där och Cathis kom fram och tröstade Alice, Alice vill ju så gärna visa hur fin han är just för dom eftersom dom var med när vi köpte honom. Det är sånt som händer tröstade hon och Alice log lite granna. Men han är ju så fin annars sa hon, han är helt enkelt bäst!
// Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela