livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Fullt upp

Publicerad 2017-06-30 19:02:55 i Allmänt,

Ja, det är fullt upp med mycket, att ta hand om piloten som är rätt självgående, att promenera med ponnier, som piloten mest gör, att mocka och göra mat till hästar, som piloten gör, att försöka se till att maten fixas, det gör inte piloten. Sen har jag fullt upp med att njuta och iaktta allt runt omkring. Jag älskar ju detta meetinget, vi åker ju bara på ett om året ungefär och vi har valt detta. Det regnar på tvären, men har haft lite tur för första dagen så var det uppehåll hela dagen även om vi blåste bort. Frisky startade förklass Lc med ett stopp och en rivning. Så där nöjd var piloten och ponnyn var inte med på noterna. Vi gjorde upp plan B till själva Derby rundan LC. Lite högre tempo, inte jaga men effektiv, det är en stor gräsbana och det behövs helt enkelt lite mera energi. Planen höll, ponny frustade och var glad, piloten log med hela sej. Det belönades med en 6:e placering och en vit rosett.
Diamond gick ingen förklass utan gick in direkt i Derby Lb rundan. Till Alice stora glädje var banken med och det blev en fin runda, som tyvärr blev ett stopp på sista hindret, tror helt enkelt att han inte såg det riktigt, han ser ju lite sämre på sitt fd skadade öga. På kvällen tränade hon lite mera bank....
En lantbruksmässa var slut och massor av jordbruksmaskiner körde förbi utanför husvagnen, bla ett jättestor traktor på 500 hästar bytte förare härutanför.
Hästarna som alltid är ute minst 12 timmar om dagen mår bra i sina boxar, Frisky hittar lite gräs under spånet!
Diamond är mest nyfiken och alla tycker han är urgullig, ponnyn som alltid vill vara med och är lite för liten för att se helt ut!
Idag gick dom var sin klass i Derbyt, alla går vidare som kommit runt dagarna och det var en del som inte gjorde det, vissa har inte ridit på gräs förut, andra var rädda för underlaget då det regnade. Alice höll sin plan, rida felfritt och det gjorde hon. Inte satsa när det är risk för att halka, utan en jättebra runda och känsla. Första utanför placering slutade det på av 30 starter känns helt ok. Så var det prinsens tur, han var pigg och hade ett överraskande bra tempo, för att vara honom. Kom lite ur balans efter ett jättehopp i Pullmangraven och rev hindret efteråt, i omhoppningen så den rundan var helt ok. Dottern var nöjd med honom och han fick ett puss på mulen. Resten av dagen regnade bort och vi var glada över att dom har riggat med fika tält så man kan se och bi torr. Mycket trevliga Skåningar har vi träffat och alla är så glada och naturliga. // Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela