livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Besök från Holland och en Skånetrip

Publicerad 2022-02-28 07:36:46 i Allmänt,

Vi har ju besök av Megan och Kim, tyvärr har jag varit dunderförkyld och feber så jag har varit lite låg. Megan rider mycket hemma så nu ville hon ju vara i stallet hela dagarna, då finns ju alltid Sweetie att tillgå och ingen var gladare än hon, lite uppmärksamhet!
Hon är väldigt fresh i sitt ben nu så hon tuffar och går, skummar i munnen och trampar på som aldrig förr. Vi hade redan sen tidigare bestämt att vi skulle till Flyinge och träna terräng för en man som liksom är fälttävlan i Skåne, Ted Velander. En ny bekantskap för oss men otroligt givande.
Solen sken och här är avfarten till Dagstorp, jag blir alltid varm i hjärtat när vi kör förbi.
En halvtimme senare rullade vi in mot Flyinge och här känner man hästhistoriens vingslag. Tror det står 1671 på husen, så det är några år sedan hästeriverksamheten startade här.
Härliga Skåneland, det är så vackert. Vi var några härifrån som hade åkt långt, Erika med Isabella, familjen Svensson från Falkenberg och så vi. Det är långt att åka men så värt det, 52 mil fram o tillbaka med dagens Dieselpris, det är sorgligt. Killen är ju en klippa att ha med sej, så positiv.
Han ser inte mycket ut för världen, en brun ponny bland alla andra men Ted såg hans kvaliteter och även Alice kunskap! Vi har inte tränat sen vi var på Lag SM, så Killen var verkligen sugen på att komma ut på terrängbanan! Alice har verkligen vuxit i sin roll som terrängryttare, så målmedveten och ser klurigheter och stöttar där det behövs.
Det blev en fantastisk bra träning och nu är vi nog alla sugna på tävlingssäsongen, den har ju liksom frusit inne i två år pga pandemin.
Gucci och Blossom fick också åka med, lika bra att köra in alla på tävlingslivet nu! Lite segt att åka alla milen hemåt med feber i kroppen men det funkade. Söndagen gick till att vila för min del, gå med hundar och fixa lite i trädgården, jag vill bli frisk så jag kan träna själv. Trist att jag som aldrig är sjuk blir det just när Kim är här, men hon är ju cool och inte så brydd. Covidtesterna har avverkats och negativa så det är ju bra ialla fall. // Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela