livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Killen kan han med!

Publicerad 2021-08-31 15:12:08 i Allmänt,

Nu var vi på gång till Björbäck, längst ner i Halland innanför Laholm. 
Jag skall villigt erkänna att kramp i bröstet på hela motorvägen hade jag, även om Dennis bil rullar snällt och man kan ju anta att den är kollad när det ägs av en bilmekaniker... 
Div 1 med Fjärås hoppryttare. 
Tyvärr var vi en man kort då en häst fått startförbud pga hosta i stallet och då räknas alla resultat. 
Hoppningen gick på gräs vilket Alice trivs med. 
Fleur hon har ju stor erfarenhet, hon vet att hon kan och vill gärna göra det på sitt vis, skiter lite i vad piloten försöker göra och det straffar sej, gammal o klok men ryttaren måste få vara med, så en rivning blev det tyvärr i laget. Bra flyt men det blev lite av en kamp att övertala ponnyn att vara lite lydig. 
Fleur var ialla fall glad och njöt när hon senare fick komma hem i hagen. 
Hon trivs ialla fall i sin hage tillsammans med Killen! Än så länge går dom ute dygnet runt fast sover inomhus dagarna innan tävling, I början var hon allt konfunderad, men nu är hon nöjd bara hon får lite mat på kvällen! 
Sen var det Killens tur. Han har inte hoppat så högt, han har helt enkelt inte varit stark nog för det, hans svaghet sitter i bakdelen och den har jobbats upp stadigt. Med fokus på Fälttävlan och lag sm så avvaktade Alice att starta högre klasser med honom just för att bygga hans självförtroende. 
Men nu fick han starta efterklass, en Lb. 
Han var så fin! 
Han tyckte det var kul men tittade lite på kombinationen, hans svaghet alltid, men piloten satte hälarna i honom och han kröp ihop och tog två galoppsprång istället för ett! 
Det blev lite jobbigt sa han och man ser på filmen hur Alice berömmer honom genom klapp på halsen, då tar han i för kung o fosterland på nästa hinder i ren glädje!
Hindret är ju 1 meter högt och brett, så han kan om han är på det humöret! 
Titta vilken fin rosett man får då! 
Han var stolt som en tupp, en andra placering blev jättebra och dubbelnolla. Alice rider inte så mycket på i omhoppningen men det räckte långt ändå. 
Vår fina älskade Killen, han var nyklippt för dagen och uppfodrad, i bra kondis och han var så brötig på framhoppningen, jag ledden honom när Alice gick banan, men hon fick rätt snart sitta upp, han gnäggande, flängde med huvudet och klev över mej på alla vis. Alice satt upp och han bockade iväg med henne längs långsidan! Så himla busig! 
Det har tagit tid, men nu är han där helt klart. Säkert får vi gå ner i klasserna lite när inomhussäsongen börjar men till nästa vår, ja då ser det lovande ut!
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela