livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Den dagen jag dör är nog på Julafton

Publicerad 2022-11-29 09:09:03 i Allmänt,

 På riktigt, det är bara den dagen som fattas. 
I mitt hjärta så hoppas jag att det dröjer många år, än är det mycket jag vill uppleva, lära känna personer och umgås med dom jag tycker om. 
Varje år vid denna tiden önskar jag att jag kan älska julen, det är ett mood många av mina vänner går in i. Varmt och skönt inomhus, alla är snälla mot varandra och god mat i dagarna flera. 
Jag vill verkligen, önskar och försöker. 
Mitt liv på jul har kantats av döden. Mamma dog ju som sagt på Annandagen efter en lång tids sjukdom. Så min barndom gjorde mormor och alla runt mej allt för att det skulle bli en glad jul, massor av paket även skickades från släktingar långt bort, alla ville bidra att min jul skulle bli glad. Då tänkte jag inte så mycket på det men känner idag en väldigt tacksamhet. 
En hel del år senare dör min farmor på Juldagen, man kan ju undra varför, är man frisk nästan hela sitt liv och över 90 år, måste man dö just på jul? Jag träffade inte min farmor så mycket, hon bodde i Norrköping men ändå, min pappa fick sin beskärda del på jul också...
Ytterligare några år senare, då dör min älskade mormor, mitt allt just på Trettondagen efter jul.
Så, det är bara Julafton kvar till mej nu då.... 
Nu när jag är äldre så försöker jag verkligen att älska julen, vara tacksam att alla försökte för mej, vara tacksam över min fina familj som jag har o fira med. Jag vill älska julen av hela mitt hjärta. 
Men när radiokanalen Mix Megapol redan första advent börjar spela julmusik, då trillar en tår... 
Lätt avhjälpt, jag stänger av den kanalen i December, Radio Halland får duga. 
Jag vill ge julklappar, det ger mej glädje. Jag vill också känna glädje och satsar på det även om allt är vansinnigt mycket dyrare i år. 
Som vanligt denna tiden, jag lovar att försökta, jobba stenhårt att acceptera livet, försöka njuta av allt det alla pratar om just nu. Julen. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela