livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Ibland bara det händer

Publicerad 2019-10-31 07:39:54 i Allmänt,

Jag tittar gärna på hästnet där hästar och utrustning är till salu, letar ju sadel till Rally och då gäller det att hålla sej lite ajour och vara snabb när något bra dyker upp.
Första sidan är annonser på hästar och där mitt framför mej är en bild på en gul ponny, så lik Frisky att det gör ont i hjärtetrakten.
Ser att den bor i Varberg och börjar granska annonsen. Något säger mej att detta är nog nåt för Alice...
Skriver ett meddelande till ägarna och så börjar det rulla på.
Det är en Connemara 12 år, inte gjort så mycket i sitt liv. Importerades av en mindre ridskola för 5 år sen och såldes rätt snart till en privatperson. Hon var väldigt försiktig och red några år, försökte starta på tävling men var väldigt nervös så det funkade inte.
För 1,5 år sen såldes han till Varberg och en gullig tjej med en mamma som i sin ungdom haft häst.
Tjejen har ridit hemma och aldrig varit iväg och tröttnade nog på detta lite. Så nu skulle han säljas.
En försiktig herre, lite som alla Irländare. Det skrämmer inte mej, vi är ju liksom vana.
Vi åker väl ner och tittar lite.. I Fredags provred vi lite lugnt och försiktigt. Det var lite nervöst, varför skall jag riskera mitt barn och rida en helt främmande ponny, det skaver i hjärtat och maken frågade om jag visste vad jag gjorde...
Han var så snäll, Alice red med gott självförtroende och det var nog precis vad han längtat efter.
När vi åkte hem sa Alice, det bara klickade mamma....
Pappa och dotter åkte ner även på Söndagen och hoppade lite högre, vi vill vara säkra på att han kan gå lite ialla fall, inga bekymmer och åkte hem väldigt nöjda.
Sagt och gjort, vi kör på detta. Johan veterinär tillkallades, han körde enbart för detta till Varberg, han jobbar ju annars bara här uppe. Inte ett fel, helt ren och en trevlig ponny kunde även han säga.
Så nu har Wille landat hos oss.
Vi får väl se vad detta innebär, ibland blir det bara så.
Får lära känna honom lite och sen avgöra om det blev bra eller inte. Väldigt snäll och inte speciellt nervös i våra ögon... Rally är ju lite tuff i hagen, han är kung där och när Flash kom susade på andra sidan i hagen där, då hoppade han ut. Men vi hoppas det går lite bättre idag.
Han har tyvärr stans fulaste namn, Wilma dick så vi kallar honom Wille, som dom gjort innan oss. Och ja, att han var gul och Connemara påverkade mitt hjärta....
Alla som tänker att ha tre hästar det är lyx, ja det är vårt liv. Vi satsar på detta just nu, och det är galet, vi vet!
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela