livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Vi gjorde en resa söderut

Publicerad 2022-12-31 08:44:00 i Allmänt,

Först en sväng mot Kungsäter, vägarna var snorhala och emellan Gällinge o Idala mötte vi PostNord som verkligen inte höll på att komma hem! Vilken sladd han hade när vi mötte honom, men det gick väl, sen kommer vi 500 meter till där en har sladdat av vägen, ingen skadad men föraren höll på att sätta tillbaka snöpinnen dom mejat ner. Det syntes verkligen inte, svarthalkan. 
Från Kungsäter på hala men sandade vägar till Gekås, inte mycket folk i själva affären men vid kassorna, kanske dags att sätta mera personal där? Tänker på min syster som trivs som fisken i vattnet just när hon får sitta i kassan, men dom måste cirkulera runt... 
Nåväl, jag gjorde en reflektion där o då. Mötte en hel del folk snygga vältränade ungdomar men föräldrar som verkligen såg ut som soff potatisar. Jag tänker då, visst man kan ha sjukdomar eller ha ont så man inte kan träna, det finns säkert personer som är glada att bara kunna gå just på Gekås, men så många... Alldeles för många personer äter alldeles för mycket under lediga juldagar, men varför tänker man inte då på att man kanske går en promenad före eller efter, det behöver inte vara några längre bitar bara skaka igång omsättningen i kroppen. Många dricker sötdricka och/eller alkohol, där behöver man inte vara en einstein för att förstå hur mycket man måste röra på sej för att kompensera upp det man har intagit. 
Det handlar verkligen inte om att gå till gym eller träna inför ett maraton, bara tänka till lite... Den uppenbarelsen fick jag på Gekås... 
Att träna som jag är kanske inget föredöme, jag önskar att jag kunde bli lite mera soff potatis aktig, förmycket o förlite skämmer allt, ett ordspråk som stämmer bra.. 
Efter Gekås åkte vi vidare till Engelssons i Falkenberg.
Alice har länge haft en önskan att åka dit men vi har alltid bråttom när vi kör förbi eller så är det Söndagar och då är det stängt. 
Det är en bra affär kan jag tycka, hyfsade priser för frisluftsliv. Kanske jag saknar en bra avdelning för Fälttävlan, borde vara en då dom är väldigt drivande och stöttande av Hermanstorps rid o körklubb, framförallt fälttävlan då deras dotter ridit detta. 
Men vi hittade en del bra och ha saker och rullade hemåt i dis och dimma, lite mörker och trötta. 
Nu stundar nästa år, jag önskar framförallt mina nära och kära ett friskt och sunt liv, att man får göra det man önskar och vill. 
Tack för just du tittade in på min Blogg, jag uppskattar det verkligen.
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela