livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Som en säck

Publicerad 2023-12-20 10:46:56 i Allmänt,

På riktigt, i Måndags så var verkligen livet i Kungsbacka som att leva i en säck. Det var mörkt hela dagen och då fick jag värma mej med min fika jag tog i helgen, att tänka tillbaka på en gofika gör att man blir lite gladare. 
Dom små figurerna var nötkrispchoklad, precis i min smak!
av Julklappsetiska skäl så kan jag inte nämna vart eller med vem, men vi delade på denna också! 
I dessa tider lever jag som i en lögn hela tiden, hoppas jag inte går i sömnen och pratar med mina barn för då är det kört. 
Känns som jag går bland molnen...
Alice har gjort en stor sak i sitt liv, hon har investerat i sin första egna bil!
Mamma, bara vingen är värd flera tusen... Jag är ju inte så intresserad av detaljer men den var fin och hon är glad, det är huvudsaken. Den får dra 1800 kg, det var viktigt så hon kan köra sin transport, när E kortet är på plats. 
Ett nytt intresse som bottnar lite i att jag vill göra julen till något positivt, och säkert med ålderns rätt är att jag bör massor av mat. Nu i år är det rekord för sill, så den dom är sugen är väldigt välkommen efter jul och hjälpa mej att äta upp! Kim med familj kommer ju över jul men vi lär inte kunna hinna äta upp allt detta. 
Vitlökssill, äpplesill, pepparrotssill, glasmästar sill, citrussill. Sen gravade jag en lax också, enligt Jamie Olivers tips, med rödbetor och pepparrot. Fick inte med den på bild bara.. 
Sen lite köttbullar också..med julkryddor! Sen en del honung i där för dom inte skall bli torra av kryddnejlikor och kanel.
Jag fick njuta av min Killen i grådiset också. 
Skönt att Alice börjat rida igen, och rida igång Svarten efter vintervilan. Hon rider med en hand och han är lycklig, bockade i klätterbackarna uppför, då är jag glad att jag inte sitter på hans rygg. 
Hallå Killen, du har för korta ben, du får öka lite!! 
När det var fruset hittade dom en sumpplats i hagen, där det var lite tinat, går en vattenåder under marken, där fanns lite ickefruset gräs att peta i sej! 
Den familjen som var o tittade och provade Killen hade hittat en annan ponny, den var säkert billigare tänker jag och njuter lite till av min Killen... 
Den gråaste dagen denna hösten var det en som tyckte det skulle livats upp lite, så när jag gick över bron på rasten mot Fyren kom denna paddlande
Kändes nästan som tomten var ute och paddlade! Så kallt om han trillar i var min tanke, högt vatten för att fick ducka vid Borgmästarbron. Undrar just hur långt han skulle och vart han kom ifrån, Danmark?? 
Missemjau är så påhittig. 
Vad är det med påsar och katter? 
Eller när det helt plötsligt stod ett träd i hennes hus!
Nån har flyttat in i granen helt klart. Den är uppbunden i taket, för säkerhetsskull!
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela