livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Att utbilda

Publicerad 2018-07-05 08:35:14 i Allmänt,

Detta med att utbilda en ponny går minsann inte på en dag, Alice har ju sedan ett år lite till och från ridit grannens New forest ponny Enigma. Hon hade allt emot sej ponnyn, tre saker som jag inte är så förtjust i, Sto, Skimmel och framförallt New Forest... Men hon har glänst och överbevisat mej att hon är riktigt bra trots allt!
Målet har varit att få ut henne på småtävlingar men hon är en känslig ponny och hade nog behövts ridas och utbildats varje dag för att komma dit.
I går var det debut för dom ialla fall, en CR på Kärret. Alice var väldigt medveten om att ponnyn som idag är 10 år och har gått i en hage mesta tiden av sitt liv fick ta det lugnt och inte stressa fram något.
Lastning och körning inga bekymmer alls, kommer fram ser sej omkring och är sten cool. En ponny slet sej och sprang in i skogen och ut på vägen, Enigma bara tittar som hon aldrig gjort annat.
In i manegen, har hon varit i en manege 3 ggr i sitt liv tro...
Framridning och framhoppning. Tveksam första sprången men sen som hon hoppade hon runt och fint.
Ut i paddocken, 50 cm första starten. Började med att förstöra hinder nr 1 totalt, hela stödet fick bogseras ut i flisor, hon förstod helt enkelt inte vad hon skulle göra. Men sen, vilken fin runda det blev, bara hon förstod vad som önskades av henne.
Ut och vänta, inte hoppa fram något mera utan skritta omkring i skuggan, koppla av för koppla på är inga bekymmer!
Nästa 60 rundan gick jättefint, blev lite springig på några hinder och en eller två bommar ner men hon var så glad och nöjd, frustade och öronen var framåt hela tiden!
Nyttigt även för Alice att rida icke färdiga ponnier, vad hon lär sej att lotsa runt dessa på en så stor bana.
En godis och klapp fick hon för besväret.
Känner jag dottern så var det absolut inte sista gången!
// Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela