livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Att dela med sej av sitt käraste

Publicerad 2018-05-07 07:41:31 i Allmänt,

Alice har alltid varit bra på att dela med sej, hon är minst av 4 syskon och då lär man sej.
Men hästarna tog emot i början när hon var liten men ju äldre hon blev ju naturligare blev det och jag är så stolt över henne för det.
Hon är noga med vem som rider, att det är bra för ponnyn och att ponnyn mår bra är nr 1.
Emil är ju helt naturligt för han och Diamond är precis lika dana, full fart i skogen och tycker att på ridbanan är det rätt trist. Emil o Alice har kul i stallet, det är full fart och skratt.
För några veckor sedan träffade vi en vän som är lika gammal som Alice, hon har en B-ponny som är väldigt liten och späd. Det funkar inte riktigt för dom längre och dom skulle hoppa lag, div 3. Utan att fråga Alice utbrast jag spontant: men du kan väl låna Diamond, han är inte så snabb men väldigt stadig lagponny. Alice tittade på mej och utbrast: vilken bra idé mamma!
Sagt o gjort, igår tävlade vi Div 1 för Varbergs lag i Hermanstorp och efter det så gick Div 3 på samma ställe.
Vi tog med Diamond som nog tyckte det var lite kul att han också fick lastas på morgonen. Dom små gulleöronen var spetsade framåt och han trippade snällt in.
Bea kom ner lite senare och var full av förväntan.
Konstigt nog hade Diamond lite respekt för henne så han gick bra fram ( för att vara honom) och dom hoppade Ld. Grunden gick bra och även omhoppningen! En mycket glad ponny och pilot gick i mål, om än inte fortast typ 16 sekunder efter segraren men det gjorde absolut ingenting, hon var helt överlycklig och Diamond fick sin morot!
Vilken lycka, att ha slitit så länge och får lyckats!
I mitt hjärta svämmar det över av glädje, detta är det bästa med våra underbara ponnier, dom ger inte bara oss glädje utan vi får möjlighet att dela med oss av detta.
Värmen fortsätter att bubbla när jag hör Alice säga till Bea precis innan start: Gå nu in Bea, ha kul, det är därför vi är här.... Lite som en mamma and faktiskt...
För Alice själv gick det toppenbra! Vi har ju som sagt bytt till Oscars sadel med ett smalare järn i. Det är skillnad verkligen, för dom som tävlar i samma lag blev det en helt ny ponny, vilket vi också märkte. Hon tog av som Alice vill, bjuder framåt om än inte helt riktigt än. Men tillräckligt för att kunna rida sej till vinst i Lc+5 förklassen!
Sen gick hon in i lagklassen och satte en säker nolla i LB, samt sedan en nolla i omhoppningen.
Denna gången har dom presterat jättebra och blev totalt 3:a för Varberg denna gången!
Mycket vätska och betfor en så vacker dag. Vi hann även med en sväng till Ge-kås, lite handling inför Torsdagens kalas. Så, vi gör mycket på en gång!
Måndag morgon, sovit oroligt och ger mej ut att springa strax efter 5...möter grannen som är lite sen till jobbet... men vilken morgon!
Maj, det är en fin månad, gillar den mest av allt!
Så grönt och vackert, allt det skira.
// Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela