livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Samma bra koncept

Publicerad 2018-10-18 07:38:57 i Allmänt,

När vi började titta på ny ponny till Alice för över 4 år sen så var vi inne på en B-ponny till, som hade lite mera go i sej, lite snabbare än Diamond. Men vi tänkte om, Alice och mamma tycker inte om att sälja ponnier och vi kan inte samla B-ponnier på hög direkt.
Så valet blev Frisky, en maxad C-ponny.
Då hände något intressant, från att vara lite höjdrädd ryttare till en ryttare med gott självförtroende och efter ett tag hoppade hon och Diamond La och man riktigt såg utvecklingen från dag till dag. På Frisky gick det som tåget dom första månaderna sen blev det en liten motgång som sedan vände och kurvan gick uppåt igen.
Nu har det hänt igen, Rally införskaffades förra året och nu rider Alice med ett helt annat självförtroende på Frisky, precis samma fenomen. Blir tryggare på den äldre ponnyn när man får med sej erfarenheterna av den nya.
Jag har ju varit lite rädd att hon skall växa ifrån Frisky för benen växer så det knakar men med Lenas goda råd inser även jag att det inte är någon fara på taket ännu.
Igår var det en självsäker ridning, ponnyn som är känslig var glad och Alice kom rätt på nästan alla hinder och det behöver Frisky för att leverera bra rundor.
Alla var nöjda, Frisky frustade, Alice log och Lena hade bara idel lovord att strössla med.
Det är inga direkta Robbankort men en liten hint ialla fall.
Hindren låg på Lb-La nivå och det såg lekande lätt ut.
Nu är det mörkt när vi rullar hemåt, tänker på alla älgar och vildsvin som kan stå längs vägen...
Man vill bara krypa in i mörkret, precis som Findus gör..
// Tina
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela