livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Någon ser dej, alltid

Publicerad 2024-04-23 07:46:35 i Allmänt,

I går när jag gick en morgonpromenad med hundarna kändes det som någon iakttog mej. Jag började se mej omkring och visst var det så!
Grannens får väntar på att få komma ut i vårvädret och solade sej ur ett öppet fönster. 
Det är ju helt ok att just ett får är den som ser mej. Om man tänker i ett större perspektiv så är det med dagens teknik alltid någon som ser eller hör en. 
Har en bekant som vägrar att ha Swish, det kan ju spåras, vägrar att ha andra diverse moderniteter för att kunna vara anonym, men Facebook och Instagram används flitigt... Överallt kan storebror se dej, det är bara att inse och tänka på vad och hur man säger och skriver saker. 
Lyssnade på en bok häromdagen, från 1994 mobilerna var en nymodighet, Estonia hade precis sjunkit. Tänk ibland kan jag tänka tillbaka på den tiden. Ville man nå någon så gick man till en telefon som fanns i hytter eller automater. Man ringde på sin telefon hemma men vi var jätteglada om dom var trådlösa. Allt var liksom enklare och blev enklare med tiden. 
Nåväl, nu ser o hör alla oss och för mej som är ärlig och inte har något att dölja är det egentligen inget problem, men ibland skräms man lite av att det.
// Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela