livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Dagarna går...

Publicerad 2017-07-31 09:25:09 i Allmänt,

Vet inte riktigt vad vi gör, en tur till stora staden för att inhandla lite sport saker, en tur till ridsportsaffären för inhandla lite saker... Det regnar lite, det stormar lite, vi tränar lite och vi slappar lite...
Vi går i väntan, väntan på att gjuta vår gödselplatta. Innan dess kan vi inte åka någon stans på semester och i morgon får vi svar på när betongfabriken öppnar.. Tävling Fredag till Söndag... Lite på lut hela tiden. Trots att det inte är så soligt så mognar säden på fälten.
Så regnet vräkte ner i går och sen gå till klarblå himmel på en kvart! Vi red en långtur och gula ponnyn fick träna sin kondis på lagom hårda grusvägar, bra när det regnat och luckrat upp dom lite. Dottern och maken tog fiskespöna och drog ner till sjön, själv gick jag en promenad i solnedgången, då är det magiskt vacker plats vi lever på!
En bild över Lygnern, jag vänder mej om och tar en bild väster ut...
// Tina

Mood

Publicerad 2017-07-29 12:03:03 i Allmänt,

Lite semester mood är jag allt i. Träning jo jag springer varannan eller varje dag, pressar mej inte om jag är trött utan lyssnar på kroppen, 5 km +- var gång. Om det inte är för varmt så tar jag med mej båda hundarna, annars bara den yngsta på 9 år. En dag sprang jag någon km till sjön, dom badade och sen fortsatte vi, det är också semester, inte behöva stressa och passa tider. Rider gör vi en hel del, jag rider inte varje dag men ialla fall några gånger per vecka. Jag är ju en skogsmänniska till häst och jag tränar den gula mest i styrka och kondis. Det är ju knappast rak mark, denna slingriga väg är en ny, som vi gillar skarpt. Ser ni Alice och Diamond?
Stensjön alldeles nedanför och man är mitt i skogen verkligen. Om jag tar bort detta trädet så blir vägen genom bäckarna lättare sa dottern. Snälla ponnyn bara väntar.
Gul ponny vill inte vara sist...
Vi var på Torsdagen och grillade hos familjen GGB i Landvetter, så många skratt och stämningen var på topp. Så mycket att prata om, jag trivs med vänner som har lite samma syn på livet! Vi fick under kvällen vi var borta nya hyresgäster i hagen, det var planerat vi visste bara inte när dom skulle dyka upp. Nu är dom här, våra sommarfår!
Hästarna tyckte att dom var lite mysko....
Telefonen ringde häromdagen och då stod jag mitt i hallonen, rätt praktiskt att äta och prata samtidigt. Ingen stress utan bara vara!
// Tina

Blommor och hästar!

Publicerad 2017-07-27 16:33:00 i Allmänt,

Nu börjar semestern på allvar, i två veckor har maken jobbat och jag har hjälpt en vän med lite trädgårdsarbete, så jag har också varit fullt upptagen. Eftersom makens jour krockade med Öland, blev det inte underbara ön i år, vi känner oss lite halva faktiskt allihopa men det är så fint hemma nu och bor så underbart att vi kommer över det rätt så lätt. Bjuder på lite bilder från min trädgård.
Att naturen är så vacker, starka färger och ljuvliga dofter! Jag skall i ett annat inlägg skriva vad jag tycker om små barn på förstora hästar, är ju inte så förtjust i just det men i veckan fick Alice tillfälle att rida med Malin på en väldigt välriden häst som går medelsvår dressyr och har även hoppat i yngre dagar. Hon blev jätteglad men var lite tveksam till att hoppa då hon vet vad mamma tycker... Klart om du skall prova är det perfekta hästen att prova på sa jag. Sagt och gjort, dom red ut en sväng och sen var hoppningen i full gång. Inte så högt och väl planerade vägar och se, det gick jättebra! Rätt häst och en rätt så hyfsad pilot, ja då blir det jättebra!
Xena är en fin häst och Alice log lyckligt. Sen satt hon och provade bakdelsvändningar och galoppombyten och provade sej fram på denna välutbildade häst. Ett kul test och alla ritter är en erfarenhet rikare. Vi tog en sväng till Kärret och hoppade clear round med dom gamle. 90 cm med Diamond, det är på gränsen att Alice är för lång nu och hon sa själv att några högre klasser kanske det inte blir mera på honom, dom har nått sitt mål och skall ha kul sista tiden ihop. Frisky protesterar ju rätt väl om Alice kräver lite av henne, då kan hon tjura ihop och gå emot, det är den knuten som behöver lösas men en sådär runda på 90 cm men en klart godkänd på 1 meter fick vi till. Inte helt nöjd rullade vi hemåt, men jag peppade dottern och försökte se det som var bra och när hon berättade för pappa som var på jouren, kändes det nog rätt bra. Lite hjälp på framridningen fick vi av dressyr Annelie och det hjälper till säkert att höra från icke mamma. Hon kan förklara på ett helt annat vis och behöver inte lägga några känslor emellan. I dag fick vi ett infall och åkte till Varberg/Grimeton och hoppade på Kickis fina gräsbana. Malin med Axlon var med och vi fick en skön förmiddag. Vi hade med oss Rally och vilken ponny han är! Han tittar och undersöker, men hoppar allt utan tvekan. Fina fina killen och dottern bara log och sa hur mycket hon älskar honom. Inga hinder var konstiga, bank, gravar och vatten. Schackpjäser och regnbågar!
Stora vattnet var inga bekymmer alls!
Det var semestertrafik på E6:an och massor av lastbilar men han står som ett ljus i transporten. Väl hemma åt vi gemensam lunch med maken och sa nu är det SEMESTER! Visst sa dottern och gick ner till paddocken och ett finslipspass av dressyr, nu jobbar vi på detta att vara fram för skänkeln!! // Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela