livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Vinterland

Publicerad 2023-11-30 15:56:15 i Allmänt,

När jag i morse mötte solen utanför gymmet, det är vackert när den går upp bakom vår vackra kyrka, julbelysningen hänger i träden och det känns som vintern, ja det är fint. 
men när jag skall köra på vägarna hemåt, då är det sådär fint
Rena fjällen. 
Jag åker ju tidigt på morgonen, har 4 hjulsdrift men inga dubbar, då får man ta det lite lugnt. Så jag ligger i 50 km på Sätilavägen, då pratar vi snorhalt men inte moddigt. Blir omkörd av två sk arbetarbilar som susar iväg. Jag tror på riktigt att folk lutar sej mycket på tekniken, att dom tror dom är säkra så länge inte bilen indikerar att den får sladd... Nåväl jag kom ner säkert till stan, någon timme senare kör Alice samma väg, hon har också 4 hjulsdrift samt dubbdäck, hon kommer ner till Idelund och där är det blåljuspersonal i massor, bärgare och full kalabalik. Jomen då har det hänt en olycka. Hon kunde trassla sej neråt Rossaredsvägen men fick sej en tankeställare. Jag är inte förvånad öht. Förstår man inte sunt förnuft, isen har blivit packad, snön är kvar på vägen, då anpassar man hastigheten och kör med vinterdäck. Kan det verkligen vara så svårt? Jag bara undrar... Sen kan olyckor hända, jag har ju själv glidit av vägen, ibland kan man verkligen inte göra ett dyft, mera än stanna hemma. 
Nåväl, jag kom hem och mötte veterinären som vaccinerat våra hästar. Lagom till vinternvilan. Sen gick jag ut o gick en sväng, pulsade omkring men där det är kört eller plogat är det riktigt härligt, vintern när det är som bäst. 
Men när Anders braskar så slaskar julen, så tyvärr blir det ingen vit jul, lite tråkigt då vi får besök av Kim med familj. Men det är ju som det brukar en vanlig jul. 
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela