livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

När katten är borta....

Publicerad 2024-04-29 12:26:31 i Allmänt,

Alice behövde en ledig helg, hon har pluggat, jobbat och ridit mest hela tiden så jag sa bara åk när hon ville iväg. Vi löser. Det gör vi ju men jag har ju inte ridit än på Svarten mera en gång i skritt i skogen. Nu morskade jag upp mej och red ut. Hjälptyglar är för ryttare som inte kan rida, dvs jag satt på en graman för att ha som nödstopp. Den hängde mest hela tiden men kändes tryggt för mej. 
han är ju på tårna, längre upp än att sitta på Killens trygga rygg. Det är ju en väldigt fin häst med mycket gång, det är jobbigt för alla muskler att sitta på. 
Jag pratade med Johanna medans jag red, för det är stup ner, backe upp, lite trav o galopp. Kände att jag inte ville vara ensam i skogen om något hände, väldigt bra med trådlösa lurar. En gång blev han rädd för något, vi är mitt i en halvstor gallrad planering, han kör upp huvudet och kastar sej iväg i galopp, jag blev rädd på riktigt, men fick in honom på en volt innan nästa träd, sen var han stencool. Kanske det var ett vildsvin i hasorna, vad vet jag. Hjärtat slog som en stångjärnshammare i bröstet och stackars Johanna i öronen blev väl döv. Men det gick bra och ja jag gör gärna om det. 
När Alice kom hem igår så fick även Megan prova honom. Hon o Kim är ju här för att pensionera sin gamla storhäst till ett bra liv i Småland och då bor dom här. 
Men hon red honom i alla gångarter i paddocken jättefint. Som hon utvecklat sin ridning, hon har en fin dressyponny hemma och har precis köpt en unghäst att ha i framtiden. Hon som alltid rider i dressyrläder var dessa korta en ny upplevelse, stränga instruktören Alice sa, så här rider du honom! 
Sen hoppade Alice lite, det har ju varit dåligt med den varan sen Sweetie sparkade honom men nu var han fresh som sjutton. Det höjdes och kluriga vägar. 
Det kändes högt även för mamman och Kim blundade. Men dom hoppade några språng och sen mätte hon o sa: bommen är lite böjd så på mitten är det 125 cm o kanterna 130... Då svimmade nästan Kim!
Så härligt att ha dom här, vi har ju varit vänner i över 20 år och träffats nästan varje år, en del år flera gånger. 
// Tina

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela