livetsomtina.blogg.se

Vardagsblogg

Dressyr, nu snäppar vi upp

Publicerad 2024-04-10 07:12:30 i Allmänt,

Jag är så glad att Alice rider Fälttävlan på ett sätt, hon har förstått på riktigt hur viktig o värdefull dressyren är rent ridbarhetsmässigt. Sen att den avgör hela % på straffpoängen, är en bonus. 
Nu har vi ju hittat Sara på Centergran som hjälper henne och det blir så mycket lättare när tränaren gillar både Pilot och häst. Svartens dressyrresa har varit lång, vi har dock ändå hållit på idogt i 2,5 år.
Nu är han spänd vilket kan stöka till sej men annars försöker han verkligen göra rätt. 
han kliver inte lika ofta iväg med huvudet upp i vädret, han jobbar bättre på sina bakben och Alice få exakt den hjälpen hon behöver. 
Alltså på riktigt, efter ett långt dressyrpass så galopperas det, upp o ner, volter, rätt upp och mera rakt spår. När han sen är blank av svett, skummar mellan bakbenen så man tror han är skäck, då är det mera galopp och sen börjar skänkelvikningarna. I över timmen drillas dom, tror att dom hade träningsvärk båda dagen efter och Alice tog med honom på en promenad runt fälten för att få jobba igenom musklernas syra till en behaglig nivå. 
Man märker på honom rent menatalt att han verkligen har en bra kondition för han blir lite rastlös, står o tuggar på grimskaftet utanför boxen, hittar lite balplast i hagen som han tuggar på och leker massor med lilla Mille.
// Tina

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela